18-03-2015 - Klus mee op 20 en 21 maart


Het Oranje Fonds organiseert op 20 en 21 maart, samen met duizenden organisaties NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

logo NLdoetVrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Ook laat NLdoet zien hoe leuk
vrijwilligerswerk kan zijn.

Doe mee!

In de editie van 2014 waren 325.000 Nederlanders actief bij meer dan 8.600 klussen, een recordaantal. In 2015 hoopt het Oranje Fonds nog veel meer mensen op de been te krijgen. Vlaardingen doet ook dit jaar weer mee. Een greep uit de 29 Vlaardingse NLdoet-klussen:

Vrijdag 20 maart

* Magazijn/voorraadruimte bouwen voor de kledingbank in de Westwijk; Stichting Kledingbank Komt wel Goed; nog 4 van de 10 vrijwilligers nodig.
* Mama-cafe Vlaardingen zoekt handige papa's! Burgemeester Van Lierplein 5, nog 10 vrijwilligers nodig.
* Schoonmaken van de buurt; Stichting Islamitisch Centrum Vlaardingen; nog 5 van de 10 vrijwilligers nodig.

Zaterdag 21 maart

* Herstel achterstallig onderhoud bij Honkbal- en Softbalvereniging Sc Vlaardingen Holy; nog 3 van de 8 vrijwilligers nodig.
* Onderhoud Korpsschip; Zeekadetkorps Vlaardingen Westhavenplaats; nog 13 van de 25 vrijwilligers nodig.
* Begeleiders voor een expeditie voor kinderen in de Broekpolder; nog 5 van de 20 vrijwilligers nodig
* Bouwspeelplaats seizoenklaar maken in Holy; nog 22 van de 30 vrijwilligers nodig.
* Compostbakken maken; Stichting Van Ruytenburch, stadslandbouw Hoflaan Vlaardingen; nog 7 van de 10 vrijwilligers nodig

Doet u mee? Meer informatie en contactgegevens vindt u op www.nldoet.nl!

Uitgelicht