18 maart 2015 | Visie Simac op security slaat aan

Op woensdag 11 februari heeft Simac deelgenomen aan het jaarlijkse Heliview evenement "IT & Information Security" in de Amsterdam Arena. Naast een vertegenwoordiging op de beursvloer hadden we een eigen parallelsessie en presenteerden we onze nieuwste security video. Gezien alle reacties kunnen we duidelijk concluderen dat onze visie op security aanslaat.

200 bezoekers uit diverse sectoren

Met ongeveer 200 bezoekers uit diverse sectoren zoals finance, industrie, overheid en onderwijs bleek het congres erg in trek onder IT professionals die zich bezig houden met security. Tijdens het congres bleek dat de manier waarop Simac naar security kijkt, erg aansloeg. Naast bezoeken aan de stand waren er op aanvraag diverse een-op-een afspraken waarin geinteresseerde bezoekers nader kennis konden maken met onze oplossingen en expertise.

Security video

Op de stand konden bezoekers terecht met vragen en meer informatie vinden in de vorm van onze Success Stories en was er de primeur van onze nieuwste security video. Deze video beschrijft in ongeveer 6 minuten Simac's visie op security en onze oplossingen op drie niveaus: strategisch, tactisch en operationeel. Later op de dag kon ook de rest van Nederland deze video bekijken middels de social media kanalen van Simac. Mocht u de video gemist hebben dan is deze hier terug te vinden.

Ook u bent een mogelijk doelwit

De inhoud van de video kwam ook aan bod tijdens onze parallelsessie waar maar liefst 50 van de 200 bezoekers op af kwamen. Productmanager Netwerk & Security Henri van den Heuvel nam hen daarin mee op reis richting Cyber Resilience. Aan de hand van 5 stappen werd duidelijk gemaakt hoe organisaties zich kunnen ontwikkelen en wapenen tegen cyber criminelen. Een van de zaken die namelijk duidelijk werd in het verhaal van Henri was dat iedereen, maar dan ook iedereen, het doelwit kan worden van cyber criminaliteit.

Het vervolg

Uiteraard blijft het onderwerp Cyber Resilience op onze radar staan. Op 17 maart heeft een eerste kennissessie plaatsgevonden bij Simac in Veldhoven en op 31 maart organiseren we nog een kennissessie in het Executive Briefing Center van Intel Security. De belangstelling hiervoor is overweldigend en beide edities zijn dan ook inmiddels helemaal vol geboekt met meer dan 40 inschrijvingen. Gezien deze belangstelling overwegen we dan ook een derde sessie. Heeft u interesse, dan kunt u dat hier kenbaar maken.