Lezing My Background van Marieke Bolhuis bij Het Kunstcentrum

Snow White nr. 7 & nr. 5 - Marieke Bolhuis

Persbericht

Lezing My Background van Marieke Bolhuis bij Het Kunstcentrum

Zaandam - Op donderdag 19 maart zal Marieke Bolhuis, artist in residence bij Het Kunstcentrum een lezing geven. Ga op reis met beeldend kunstenaar Marieke Bolhuis naar verre landen en zij zal je verbazen met haar inzicht en visie op kunst, de wereld, geschiedenis en reizen.

Marieke Bolhuis studeerde aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunst te Amsterdam en aan de A.K.I. in Enschede. Sinds 2003 fotografeert zij gebieden die van bijzonder belang zijn voor de geschiedenis van de aarde en van de mensheid. Daarvoor reisde zij naar het vroegere Mesopotamie, Japan, Tenerife en IJsland, Lanzarote, Jordanie,Japan en Turkije. Fotos van objecten van aarde gerelateerd materiaal (klei en glas), vervaardigd in het atelier, plaatst ze in de gefotografeerde landschappen en benadrukt zo hun onderliggende historische en geologische betekenis.

Het werk van Marieke Bolhuis bevindt zich in vele prive publieke verzamelingen. Via de collectie van het Ministerie van Buitenlandse zaken zijn haar fotos te zien in Nederlandse ambassades in Abu Dhabi, Dubai, Shanghai, Teheran, Manilla en Washington. Marieke Bolhuis zal een lezing houden over haar werk en haar creatieve werkproces. Wat haar beweegt en hoe ze dat vertaald naar iets concreets, iets tastbaars.

Deze lezing is een mooie gelegenheid om een kijkje te nemen in het hoofd van beeldend kunstenaar Marieke Bolhuis, haar vragen te stellen en in gesprek te gaan over kunst. De lezing zal plaatsvinden op donderdag 19 maart van 20 tot 21:30 uur. Aanmelden kan op info@kunstcentrum.nl voor 12 maart 2015.