Wat speelt er binnen DSM?


Wat speelt er binnen DSM?

Geplaatst op 20 maart 2015
[IMG]

Op 21 januari jl. hebben we onze leden over de stand van zaken aan de cao tafel geinformeerd. Een deel van onze leden heeft gereageerd op dit bericht. Deze input zullen we waar nodig en mogelijk hanteren aan de cao tafel.

Wat speelt er verder zoal binnen DSM naast en binnenkort weer op de cao tafel?



Werkgelegenheid

Afgelopen maandagochtend, 16 maart, om 07.00 uur werden door DSM de bonden, de COR, en betrokken OR-en inzake de voorgenomen verkoop van caprolactam, ACN en Composite Resins geinformeerd. Nadien was er zoals bekend een townhall meeting bij Vd Valk te Urmond. Binnenkort zullen de
onderhandelingen starten over een zogenoemde Transfer CLA met betrekking tot de arbeidsvoorwaarden van de betreffende medewerkers. Gezien onze ervaringen en eerdere afspraken in Transfer CLA's kunnen we stellen dat als uitgangspunt de arbeidsvoorwaarden uit de DSM cao overgaan. Voor een aantal
typisch DSM gerelateerde zaken zullen waarschijnlijk andere, aanvullende afspraken nodig zijn. De Transfer CLA is dan ook de footprint voor de cao die we in de toekomst met Newco gaan bouwen.

Werkgelegenheid (vervolg)

Inzake de bij de presentatie van de jaarcijfers aangekondigde kostenreductieprogramma's onder de naam van Darwin, heeft De Unie haar zorgen geuit en komt dit item na ons aandringen binnenkort op de DSM cao tafel. Allereerst uit onze primaire zorg ten aanzien van de werkgelegenheid binnen DSM.
Wat gaat de DSM visie 2020 nu in de praktijk behelzen? Wat is de impact van de programma's en, niet onbelangrijk, op welke locaties gaan DSM medewerkers de impact hiervan voelen?

Cao en pensioen

Verder is het zo, dat we met betrekking tot de nieuwe cao en nieuwe pensioenovereenkomst, moeten weten wat de scope en de budgetten zijn.
Zoals bekend loopt de pensioenovereenkomst per 1 januari aanstaande af. Tevens komt er vanuit Den Haag nieuwe wetgeving per 1 juli aanstaande aan, het Nieuwe Financieel Toetsingskader.
Sociale Partners buigen zich over een aantal zaken waaronder het premiebeleid, indexatie en beleggingsbeleid. Deze items hebben zo elk hun financiele consequenties. De premierekening zal in kaart moeten worden gebracht om de doorsteek naar de cao tafel te kunnen maken.

VPS / PPS

Het eerdere VPS besluit is aangehouden omdat het pensioenfonds aan sociale partners heeft verzocht om zowel VPS als PPS van een oplossing te voorzien.
Het pensioenfonds heeft kenbaar gemaakt dat het tarief waartegen de VPS en PPS saldi omgezet worden in pensioenrechten te hoog is en leidt tot kosten die men als fonds niet kan verantwoorden. Deze discussie kent nu de richting dat het eerdere VPS besluit per 1 januari jl. wordt verzet naar een
latere inwerkingsdatum zijnde 1 juli.
Ter zake PPS zoekt PDN de oplossing daarin het inkoop tarief ad. 4% in de PPS te behouden voor het eigenlijke en beoogde doel zijnde 3 jaar voor ingang van het ouderdomspensioen. Mocht men er voor kiezen om de PPS gelden in te zetten voor levenslang pensioen dan wordt gedacht aan toepassen van
het reguliere markttarief. Zoals gezegd, deze discussie loopt nog en zodra deze is afgerond worden de leden nader geinformeerd.

Vragen?

Voor meer informatie over het bovenstaande kun je contact opnemen met Patrick Meerts, Belangenbehartiger.

Informatie

Sectoren: Industrie en Handel
Geplaatst in: Actueel Nieuws