Mannen aangehouden voor woningoverval | politie.nl


Laatste update:
20-03-2015 | 15:50

Heesch - De politie heeft donderdagavond tussen 16.30 uur en 19.00 uur drie mannen uit Oss aangehouden in hun woningen. Het drietal wordt verdacht van een gewapende overval op een woning in Heesch rond 4.45 uur in de nacht van woensdag op donderdag.

Bij de politie kwam pas rond 8.00 uur een anonieme melding binnen dat in de woning in die nacht iets was gebeurd. Toen agenten ter plaatse kwamen troffen ze de 25-jarige bewoonster. Het duurde vervolgens enige tijd voordat de agenten duidelijk was dat de bewoonster samen met haar 28-jarige
partner eerder die nacht was overvallen.

Hennepkwekerij

Toen de mannelijke bewoner rond 4.45 uur zijn woning verliet werd hij door drie mannen opgewacht die hem weer terug zijn huis in duwden. Daar werd hij onder bedreiging van een vuurwapen in bedwang gehouden. Ook zijn vriendin werd uit haar bed gehaald en moest zich bij de man voegen. Twee van
de overvallers hebben vervolgens een hennepkwekerij die boven in de woning zat leeg gehaald. De drie verdachten gingen er vervolgens vandoor met de auto van de slachtoffers.

Aanhoudingen

Nadat het hele verhaal duidelijk was, is de politie een uitgebreid onderzoek opgestart. Dat leidde al snel tot de aanhouding van de drie verdachten. Zij werden met behulp van het Arrestatieteam in hun woningen aangehouden. Het drietal is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.