Goederen in beslag genomen bij growshop | politie.nl


Laatste update:
21-03-2015 | 11:45

Heikant - Vrijdag heeft de politie in samenwerking met de gemeente Hulst een controle gehouden in de voormalige growshop aan de Julianastraat.

Aanleiding van de controle is de wijziging van de Opiumwet per 1 maart 2015, waardoor handelingen ter voorbereiding of vergemakkelijking van illegale hennepteelt strafbaar zijn. Aan deze growshop was voorheen een exploitatievergunning verleend. Door de wetswijziging is deze van rechtswege
vervallen.

Strafbaar

De growshop was gesloten, er was in eerste instantie ook niemand aanwezig. In het pand werden heel veel goederen aangetroffen, die gebruikt kunnen worden voor de illegale hennepteelt. Omdat ook het voorhanden hebben van deze artikelen strafbaar is, heeft de politie deze goederen in beslag
genomen en met twee kleine vrachtauto's afgevoerd.

Growshop

Aanhouding

Rond 15.30 uur verscheen een man, die vertelde dat hij de eigenaar van het bedrijf was en het pand gebruikte om spullen te verkopen. Hij weigerde - ondanks herhaalde verzoeken - om van de spullen afstand te doen. Hierop is hij aangehouden en naar het politiebureau in Terneuzen gebracht.
Vrijdagavond is de man gehoord, waarna hij rond 21.30 uur het politiebureau mocht verlaten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.