Gratis compost op zaterdag 21 maart

Inwoners van de gemeente Lingewaal kunnen op zaterdag 21 maart tussen 9.00 en 13.00 uur gratis zakken compost afhalen bij de gemeentewerf aan de achterweg 26 in Heukelum. Per voertuig krijgt u maximaal 10 zakken. Wees er op tijd bij, want op is op!

Met deze actie bedankt de gemeente Lingewaal u voor uw inspanning om gft- en groenafval gescheiden aan te leveren. Van uw gescheiden gft- en groenafval wordt namelijk compost gemaakt. Een echt kringloopproduct dus.

Goed voor de tuin

Compost is perfect voor gebruik in de tuin. Deze natuurlijke bodemverbeteraar voedt de bodem en stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke manier. Ook verbetert compost de structuur van de bodem en zorgt het voor een goede waterhuishouding. Zo ontstaat een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

Goed voor milieu en portemonnee!

Compost is een echt kringloopproduct en legt CO2 vast in de bodem. Door het gebruik van compost helpt u dus mee in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Naast compost wordt er bovendien ook duurzame energie uit gft- en groenafval gehaald. Composteren is daarnaast een voordelige manier voor het verwerken van gft- en groenafval. Dat scheelt in de kosten. Voldoende stimulans om gft- en groenafval goed gescheiden te blijven aanleveren!