Opening lentetentoonstelling Kunstvereniging Diepenheim¶

Opening lentetentoonstelling Kunstvereniging Diepenheim

Op zaterdag 21 maart opent Kunstvereniging Diepenheim in het hoofdgebouw en in Drawing Centre Diepenheim de tentoonstelling ‘Waar de hand zingt’ met werk van 23 kunstenaars. De tentoonstelling wil iets tonen over de noodzaak onszelf te verbinden met de wereld en er tevens weer, door het maken van beeldende kunst, afstand van te nemen.

De lentetentoonstelling is samengesteld door Arno Kramer, kunstenaar en curator van het Drawing Centre Diepenheim, die ditmaal tevens het hoofdgebouw inricht. In beide gebouwen zullen diverse tekeningen, wandkleden, borduursels, foto’s, video, beelden en een installatie te zien zijn gerelateerd aan het thema. In veel van de gekozen werken in ‘Waar de hand zingt’ is het ‘maakproces’ zichtbaar en wordt vakmanschap op een unieke wijze getoond en is soms letterlijk de hand van de kunstenaar voelbaar.

Het thema van de tentoonstelling wil iets zeggen over de verhouding tussen de mens en de wereld om hen heen. Deze relatie beperkt zich steeds meer tot een rationele en economische kwestie. Hierdoor staat de mens steeds verder af van de hem omringende wereld en ontneemt men hem de mogelijkheid er een intieme relatie mee te hebben. De deelnemende kunstenaars zoeken in hun werken de verbinding met de wereld en nemen er weer afstand van door het creëren van kunst.

De opening vindt plaats op 21 maart om 16:00 in het Hoofdgebouw aan de Grotestraat 17. Tijdens de opening zal Cornel Bierens, beeldend kunstenaar en schrijver, een openingswoord houden en wordt het eerste exemplaar van het magazine “Waar de hand zingt” uitgereikt aan de nieuwe voorzitter van Kunstvereniging, Teun Leuftink. De tentoonstelling is te zien tot en met 31 mei. Kijk voor meer informatie op www.kunstvereniging.nl.

Met kunst van: Gijs Assmann, Kevin Bauer, Ruben Bellinkx, Tim Breukers, Paul van Dijk, Florette Dijkstra, Helen Frik, Frik Collection Ceramic Museum, Linde Gadellaa, Femke Gerestein, Rosemin Hendriks, Natasja Kensmil, Paul Klemann, Mariëtte Linders, Margriet Luyten, Hannes Nienhüser, Kathrin Schlegel, Hinke Schreuders, Lisa Sebestikova, Aline Thomassen, Dieke Venema, Henk Visch, Thijs Zweers en Ina van Zyl.