Unieke historische wandeling bij Bartimeus in Doorn

10 maart 2015

Bartimeus opent haar deuren op zaterdag 21 maart a.s tijdens de derde Nationale Week van Zorg en Welzijn. Iedereen is welkom om het vernieuwde terrein `t Sand in Doorn te komen ervaren. Omdat Bartimeus dit jaar haar 100 jarig bestaan viert, heeft deze dag een extra feestelijk tintje en zijn er een aantal bijzondere activiteiten. Een daarvan is een unieke historische wandeling over het terrein in Doorn.

Onder begeleiding van een gids wordt u meegenomen over het terrein van Bartimeus in Doorn. Tijdens de wandeling, die ongeveer drie kwartier duurt, vertelt de gids van alles over de bijzondere historie van het omliggende gebied. Aan de hand van verhalen en oude foto's krijgt u een beeld van de boeiende geschiedenis van het terrein dat oorspronkelijk in het bezit was van de familie van Loon. De gids laat u de meest bijzondere plekken zien, zoals de plek van de stallen en het huis `la foret'. Ook vertelt hij u alle bijzonderheden over het leven van de familie van Loon en het landgoed. Aansluitend is er de mogelijkheid om de historische moestuin te bezoeken. Een prachtige plek waar koffie of thee gedronken kan worden en allerlei verse producten verkocht worden.

Als u de wandeling mee wilt lopen, bent u op zaterdag 21 maart van harte welkom op de open dag van Bartimeus in Doorn, Oude Arnhemsebovenweg 3. U kunt zich voor de wandeling inschrijven in de kapel, het centrale informatiepunt op de open dag. Daarnaast is het ook mogelijk om de wandeling zelf te lopen met een speciaal daarvoor ontworpen folder.

Klik hier voor meer informatie en het volledige programma van de open dag.