Eerste dag van de lente

Persbericht

Nationaal Park & Nationaal Landschap Drentsche Aa

Eerste dag van de lente

Op zaterdag 21 maart organiseert het Nationaal Park & Nationaal Landschap Drentsche Aa onder leiding van Nationaal Park gidsen een wandeling op de eerste dag van de lente.

Vooraf aanmelden is niet nodig.

Ook volgens de sterrenkundigen begint de lente nu echt. Toch zijn veel planten en dieren al een poosje bezig met dat voorjaar. Er zijn planten die juist deze periode benutten om snel hun slag te slaan. Want als eerste erbij zijn, heeft zo zn voordelen. Als je als plant al vroeg in het jaar je bloemen uitvouwt, dan kun je je als eerste voortplanten, want een poosje verderop in het jaar is de concurrentie groot. De eerste hommels en bijen zoeken naar deze vroege bloeiers en rond deze tijd worden ook veel andere dieren wakker, na een lange en diepe winterslaap. Ga met Nationale Park gidsen mee op ontdekkingstocht naar deze vroegelingen.

Datum: zaterdag 21 maart 2015

Tijd: 10:00 uur

Startplaats: Café Amer, Amen

Na afloop van de wandeling wordt een bijdrage voor het Drentsche Aa gebiedsfonds gevraagd Waterdichte wandelschoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens de wandeling.