Zaterdag 21 maart: GRATIS COMPOST

Op zaterdag 21 maart 2015 is het landelijke compostdag. Tussen 09.00 en 12.00 uur kunnen inwoners van de gemeenten Appingedam en Delfzijl op vertoon van hun milieupas gratis vier zakken compost ophalen bij het Overslagstation Kloosterlaan aan de Warvenweg. U kunt in de week van 23 maart ook nog langskomen bij het Overslagstation, maar op is op.

Met deze actie bedankt de gemeente haar inwoners voor het gescheiden aanleveren van groente-, fruit- en tuinafval (GFT-afval). Inwoners krijgen het ingezamelde GFT nu gratis terug in de vorm van compost van het composteerbedrijf Afvalbeheer Noord-Groningen. Zij verwerken het GFT-afval van de gemeenten Delfzijl en Appingedam.

Om schone compost te kunnen maken is het erg belangrijk om geen restafval in het GFT-afval te stoppen. Zorgvuldig GFT-afval scheiden van het restafval is daarom belangrijk. Een belangrijk voordeel van afvalscheiding zijn de kosten. GFT-afval verwerken wij namelijk drie keer goedkoper dan uw restafval. Zo kunnen wij de afvalstoffenheffing laag houden en kunt u uw tuingrond verbeteren met uw 'eigen' compost.

De compost wordt verstrekt in zakken van 40 liter. Met een geldige milieupas kunt u maximaal vier zakken krijgen, maar OP = OP!