Opening Equine Fertility Centre in Smalste Stukje Nederland

Het Animal Embryo Centre bv uit Maria Hoop heeft er een dochteronderneming bij: Equine Fertility Centre. Dit nieuwe bedrijf bouwt voort op de jarenlange ervaring met embryotransplantatie bij paarden. De afgelopen jaren heeft het Equine Fertility Centre in nauwe samenwerking met Maastricht University Medical Centre en andere universiteiten wereldwijd eraan gewerkt om ICSI bij paarden mogelijk te maken. De eerste ICSI veulens zijn in januari van 2015 geboren. Wethouder Jac Dijcks: `We zijn als gemeente ontzettend blij met de innovaties die het Animal Embryo Centre al jarenlang doet. Het bedrijf staat aan de top van haar branche en laat met deze opening zien haar vleugels uit te slaan. Het is een geweldig initiatief dat wij als gemeente, waar mogelijk, hebben gefaciliteerd en we zijn trots op deze ondernemers uit onze gemeente.'

Bewuste locatiekeuze

`De ligging in Echt-Susteren is voor ons zeer belangrijk. Deze locatie is zeer centraal gelegen in een internationaal paardenlandschap dicht bij Aachen, waar de grootste paardensport evenementen ter wereld plaatsvinden, en Lanaken waar sinds jaar en dag de wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden plaatsvinden. In onze directe omgeving zijn veel internationale topruiters en trainers gevestigd en wij zijn omringd door fokkers wiens deskundigheid bewezen is. Dankzij de nabijheid van de Maastricht University Medical Center is de samenwerking uitstekend. Die internationaliteit en nabijheid van kennis, kunde en ruimte voor onze paarden heeft sterk bijgedragen aan de nieuwe ontwikkelingen,' aldus Ton Vullers.

Opening

De opening van het nieuwe Equine Fertility Centre werd gevierd door een wetenschappelijk symposium, een paneldiscussie met prominenten uit de paardenwereld en een officiele opening op 20 maart.