Vrouwen in Enschede blijven stappen zetten op weg naar economische z..


23 maart 2015
Volgende serie van De tafel van een start op 1 april
undefinedDe gemeente Enschede zet de projecten De tafel van een (DTVE) en het Female Inspiration Festival Enschede (FIFE) voor werkzoekende vrouwen voort. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) stelt opnieuw financiering beschikbaar voor een nieuwe periode 2015-2016 voor
DTVE. Afgelopen jaren zijn honderden vrouwen door DTVE en FIFE verder geholpen om stappen te zetten op de arbeidsmarkt en gestimuleerd tot economische zelfstandigheid. De Volksuniversiteit Enschede neemt het volledige projectmanagement over van de gemeente en werkt hierbij nauw samen met vele
partners.undefined

Volksuniversiteit Enschede

Ruim de helft van de vrouwen in Nederland bevindt zich in een financieel kwetsbare positie. Zeker drie miljoen vrouwen zijn niet in staat om in hun eigen onderhoud te voorzien. FIFE en DTVE brengen hierin verandering door vrouwen actief te helpen op weg naar economische zelfstandigheid. De
VUE koppelt DTVE en FIFE aan elkaar en organiseert workshops, netwerkcafes en inspirerende activiteiten. Er wordt wederom verbinding gelegd worden met werkgevers, Werkplein Twente, onderwijsinstellingen en lokale partners, zoals vrouwen-, zelf- en welzijnsorganisaties.

Nieuwe serie DTVE

Woensdag 1 april start al weer de 17e serie van "De tafel van een" gesprekken. Prismare, Volksuniversiteit Enschede, is de locatie waar dit keer de gesprekken plaats vinden. DTVE is bedoeld voor vrouwen die weer een stap in hun ontwikkeling willen maken, bijvoorbeeld richting werk, maar nog
niet precies weten hoe daarmee te beginnen. Aanmelden kan op www.detafelvaneen.nl of bel 06 - 8305 1874. Deelname is gratis.
Ondertussen hebben zich al 50 vrouwen voor deze serie aangemeld. Mocht het je deze keer niet lukken om mee te doen, de volgende serie start op 18 september bij Prismare.

Ontwikkeling

Afgelopen drie jaar zijn er al zestien series DTVE succesvol afgerond. De deelnemende vrouwen hebben het gevoel weer een stap in de goede richting te kunnen zetten: een bevestiging van een idee of nieuwe ideeen die ze tijdens de gesprekken krijgen. Vrouwen geven aan:
"de positiviteit die je gaat voelen door de vragen en het hele concept is heel waardevol", "ik kreeg het gevoel dat ik er gewoon mag zijn zoals ik ben" en "ik word gehoord en ik heb een compliment ontvangen...dat doet goed".
DTVE zet deelnemers in beweging. Uit een steekproef blijkt dat 29% zich orienteert op opleiding of training, 37 % vrijwilligerswerk wil gaan doen en dat 51% een baan gaat zoeken. 87% van de deelnemers geeft DTVE een 8 of hoger.

Vervolg

Ook als DTVE is afgelopen, zijn er voldoende mogelijkheden om stappen te blijven zetten. Zo organiseert de VUE, samen met SIVE, terugkomdagen (natafelmomenten), de maandelijkse FIFE cafes, sollicitatiewerkplaats, vrijwilligersatelier en de rekenkamer.

Nieuwe opzet FIFE cafe

Het FIFE cafe is nu iedere derde donderdag van de maand en verplaatst naar het mooie Atelier 1 in Prismare. FIFE cafe is van, voor en door vrouwen. In het FIFE cafe leer je nieuwe vrouwen kennen, doe je ideeen op en zet je stappen! FIFE cafe blijft om kennis en ervaring te delen, voor
positieve energie en inspiratie! Daarnaast worden regelmatig workshops/activiteiten voorafgaand aan het cafe georganiseerd. Eerstvolgende cafes zijn op 16 april en 21 mei in Atelier 1 bij Prismare van 16.00-18.00 uur.