Bloemrijke akkerranden(24-03-2015)


RSS

Het project Bloemrijke Akkerranden is in Midden-Limburg al enkele jaren een succes. Ook in Maasgouw is het mogelijk bloemrijke akkerranden en overhoeken in te zaaien.

In samenwerking met Stichting Bronsgroen, Rabobank en Syngentha wordt in 2015 een impuls gegeven wordt aan het landschap. Er wordt tegen een kleine vergoeding zaad beschikbaar gesteld aan particulieren of buurtorganisaties. Maar let op: wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

Waarom inzaaien met bloemrijke kruiden?

Het levert een kleurrijk en recreatief aantrekkelijk landschap op. Het initiatief draagt bij aan een groter soortenrijkdom in het buitengebied. Bloemrijke planten bieden veel insecten (waaronder bijen) en vogels mogelijkheden. De bloemrijke kruidenmengsels bestaan mogelijk uit o.a. Cosmea,
Phacelia, Meisjesogen, Klaproos, Boekweit, Gele Kamille en nog ca. 10 soorten. De mengsels zijn niet woekerend, dus bevatten geen ruigtekruiden.

Aanmelden

Heeft u in het buitengebied een akkerrand of als particulier een overhoek of akkerrand om bloemrijke kruiden in te zaaien? Meld u aan, uiterlijk 3 april 2015 via Plattelandscooeperatie Peel & Maas regio, via telefoon 077-3061744 of e-mail; info@plattelandscooperatie.nl. Kijk op de site
www.plattelandscooperatie.nl. Hier vindt u alle voorwaarden.