Het lentenummer van Secondant: samenwerken aan veiligheid


Publieke en private partijen hebben elkaar nodig om de veiligheid in Nederland te bewaken. In maart komen in Secondant, online vakblad voor maatschappelijke veiligheid, lokale, regionale en landelijke samenwerkingsverbanden aan bod.

Patrick van den Brink over veiligheidsnetwerken

In zijn vorige functie als burgemeester van IJsselstein, maakte CCV-directeur Patrick van den Brink deel uit van diverse samenwerkingsverbanden. Uit ervaring weet hij dat te strikt vasthouden aan privacy en beroepsgeheim het samenwerken tussen publiek en privaat in de weg kan staan. "Innovatie
binnen veiligheid vraagt om dappere mensen", merkt hij op in 'Kom los uit je cocon'.

Meer over samenwerken

Landelijk officier van Justitie, Warner ten Kate, pleit voor een brede ketenaanpak van multiproblematiek binnen Romagezinnen, waarbij het strafrecht als breekijzer wordt ingezet. Lees: Ketenaanpak moet kinderuitbuiting terugdringen.

Lees hoe initiatieven binnen de Regionale Platforms Criminaliteitsbeheersing individuele clubjes samenbrengt in het artikel 'Het RPC draagt bij aan heterdaadkracht'.

Het samenvoegen van incidentregistraties door openbaarvervoerbedrijven en politie in de aanpak van notoire zwartrijders, pakt verrassend uit. Meer daarover in 'Datakoppeling maakt openbaar vervoer veiliger'.

Secondant rubrieken

* In Innovatief aandacht voor onder meer Veilig Ondernemen in Beeld, dat in een oogopslag de veiligheid van bedrijventerreinen en winkelgebieden toont.
* Het stedelijke leven in 2050 en facebookmoorden komen aan bod in Internationale trends.
* Meer over succesfactoren in de strijd tegen overvallen in Best Practice.
* Evaluatief belicht veilig werken in de cloud en de Amsterdamse aanpak van de criminele autohuur.
* Een proefschrift over crimineel gedrag en de hersenen is een van de must-reads in Secondant Signaleert.

Over Secondant

Secondant is een online vakblad over criminaliteitspreventie en maatschappelijke veiligheid. Het biedt praktijkgerichte informatie, onderzoeken en trends.

Abonnement

Een abonnement op Secondant is gratis. Abonnees ontvangen vier keer per jaar een digitaal bericht over het verschijnen van de nieuwe editie van het e-magazine.

> Ga naar het maartnummer van Secondant