Minister-president Rutte en staatssecretaris Mansveld naar China

Nieuwsbericht | 04-02-2015

Minister-president Rutte brengt van 24 t/m 29 maart 2015 een bezoek aan China. Hij wordt hierbij vergezeld door staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu en een delegatie uit het Nederlandse bedrijfsleven. De minister-president neemt tijdens zijn reis onder andere deel aan het Boao Forum for Asia, een jaarlijkse conferentie voor politici en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, wetenschap en media. De reis staat in het teken van de verdere versterking van de diplomatieke en economische banden tussen Nederland en China.

Nederland is binnen de Europese Unie de tweede handelspartner van China. De wederzijdse handel tussen beide landen bedroeg in 2013 circa 39,5 miljard euro en groeit nog steeds. Er liggen voor het Nederlandse bedrijfsleven grote kansen in China. Op dit moment zijn al ruim 1000 Nederlandse bedrijven actief in het land.

Nederlandse bedrijven die geinteresseerd zijn in deelname aan de economische missie naar China onder leiding van minister-president Rutte kunnen zich vanaf vandaag inschrijven bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).