26-03-2015 Verkeerscontrole


KRALENDIJK - Op donderdag 26 maart werd er in de ochtenduren door de aspirant agenten een algemene verkeerscontrole gehouden op zowel de Kaya Korona als op de Kaya Amsterdam.

Er werd speciaal aandacht besteed aan de juiste werking van de verlichting van de gecontroleerde voertuigen, de aanwezigheid van beide geldige kentekenplaten op het voertuig en natuurlijk werd ook de geldigheid van het rijbewijs van de bestuurder en de verzekering van de voertuigen
gecontroleerd.

Daarnaast werd door de verkeersafdeling een proef gehouden met een nieuwe lasergun waarover KPCN sinds kort beschikt. De snelheid van de naderende voertuigen werd hiermee gemeten en bestuurders die zich niet aan de maximum snelheid hielden werden hierop aangesproken. In overleg met het
Openbaar Ministerie zal KPCN op korte termijn de lasergun gaan inzetten voor daadwerkelijke snelheidscontroles. Bestuurders die de maximum snelheid overschrijden zullen hiervoor dan worden bekeurd.

Vanaf 01 april aanstaande zal de politie ook beginnen met het bekeuren van bestuurders die na die datum de belasting voor het eerste half jaar van 2015 voor het voertuig nog altijd niet hebben voldaan.

Er werden 120 voertuigen gestopt voor een controle en 16 bestuurders kregen een bekeuring. Ook werd 1 motorfiets door de politie in beslag genomen. Deze motorfiets had geen kentekenplaat, geen geldige verzekering en de bestuurder was niet in het bezit van een rijbewijs A.