Kinderen aan de slag in het groen tijdens Boomfeestdag


Foto: Wethouder Aldrik Dijkstra actief met knotten van bomen langs de Westzijde in de Hoef.

Bijna 600 Rondeveense schoolkinderen hebben 18 en 19 maart Nationale Boomfeestdag gevierd. Dat deden ze door het groen in de gemeente onder handen te nemen. Ook leden van het college van B en W staken de handen uit de mouwen.

Doorgaans planten kinderen jonge boompjes tijdens Nationale Boomfeestdag. Maar daarvoor was dit jaar niet genoeg plantwerk. Daarom is ervoor gekozen om ze te laten meehelpen aan de instandhouding van het groen.
Voordat de schoolkinderen aan de slag gingen, werd met hen besproken waarom ze gingen knotten en snoeien. Op die manier werden ze bewust gemaakt van de noodzaak van groenonderhoud. En door de kinderen daarbij te betrekken, is de verwachting dat ze ook in de toekomst zorgvuldig met groen
omgaan.

Een groot aantal leerlingen ruimde ook zwerfafval op, als ze van school naar de boomfeestlocatie gingen. Deze opruimactie sluit aan bij twee andere projecten die de komende weken in de gemeente plaatsvinden: de Landelijke Opschoondag (28 maart) en Goud in je wijk (18 april).

Officieel is de Nationale Boomfeestdag op woensdag 18 maart. Gezien de grote hoeveelheid kinderen vonden de activiteiten verspreid over twee dagen plaats. Behalve de bijna 600 basisschoolleerlingen, staken tijdens de Boomfeestdag ook leden van het college van B en W de handen uit de mouwen.
Burgemeester Divendal gaf 18 maart om 9.00 uur het startschot voor de Boomfeestdag bij de sportvelden in Vinkeveen. Op hetzelfde moment deed wethouder Moolenburgh in het Wickelhofpark in Mijdrecht de aftrap voor de activiteiten aldaar.



Foto: Wethouder Aldrik Dijkstra actief met knotten van bomen langs de Westzijde in de Hoef.



Wethouder David MoolenburghBurgemeester Maarten Divendal