Nieuwe (in)formatie voor coalitie Oude IJsselstreek


gemeentehuis gendringen

Donderdag 26 maart 2015 heeft de gemeenteraad van Oude IJsselstreek een door alle politieke partijen ondertekende, motie aangenomen. De motie stelt voor om de (in)formatie van de coalitie over te doen, hiertoe een ordentelijke procedure vast te stellen en een externe informateur aan te zoeken.
De huidige wethouders wordt ontslag verleend zodra de formatie is afgerond en een nieuw college kan worden benoemd. De motie werd met unanieme stemmen door de raad aangenomen.

Om een nieuwe positieve, nieuwe start mogelijk te maken stellen de wethouders Jan Finkenfluegel, Peter van de Wardt en Bert Kuster hun portefeuille beschikbaar zodra de formatie is afgerond. Zij geven hiermee aan dat zij willen bijdragen aan een duurzame oplossing die in het belang is van de
gemeente en haar inwoners. De politiek is nu aan zet om een nieuw college te formeren. Tijdens de openbare raadsvergadering op 2 april 2015 om 20.00 uur komt de gemeenteraad bijeen om de procedure hiervoor vast te stellen.

Burgemeester Hans Alberse: "Ik heb geconstateerd dat er unanimiteit is om een nieuwe frisse start te maken. Dat is positief. Er is de wil om er samen uit te komen. Ik blijf me inzetten voor continuiteit en stabiliteit in het bestuur van onze gemeente."

* 27 maart 2015