Koerswijziging Integraal Accommodatie Beleid noodzaak


Nieuwsbericht Koerswijziging Integraal Accommodatie Beleid noodzaak

Gepubliceerd op: 27 maart 2015

De plannen die de gemeente Tynaarlo heeft voor vernieuwing van de accommodaties voor onderwijs, sport en welzijn kosten veel meer dan er aan budget beschikbaar is.

Dat blijkt uit een inventarisatie die het college van B&W in het kader van de herijking van het Integraal Accommodatiebeleid (IAB) heeft uitgevoerd Er is in het meest gunstige geval maximaal EUR 9.500.000 beschikbaar, terwijl de ambitieuze plannen samen EUR 37.500.000 zouden kosten.

Wethouder van financien Nina Hofstra heeft de inventarisatie inmiddels gepresenteerd aan de gemeenteraad en de schoolbesturen inclusief hun partners.

Het college concludeert dat een ingrijpende versobering van de plannen onvermijdelijk is. De wettelijke taken van de gemeente, met name voor onderwijshuisvesting hebben op dit moment absolute prioriteit. Het college heeft goede hoop dat er samen met de schoolbesturen op korte termijn
uitvoerbare plannen voor nieuwbouw worden gemaakt.

Het college gaat over vier weken opnieuw in gesprek met de raad en schoolbesturen. En heeft de wens uitgesproken, dat tot die tijd een ieder alle informatie tot zich neemt en nadenkt over constructieve en creatieve oplossingen.