Aankondiging: Roosendaal doet mee aan Week van ons water


Roosendaal doet dit jaar voor het eerst mee met de Week van ons water. De week, van 17 tot 24 april, staat bol van activiteiten die bewoners op speelse wijze laten ontdekken hoe waardevol ons water is. Het hebben en houden van droge voeten en schoon water is namelijk geen vanzelfsprekendheid.

De Week van het water is in drie jaar tijd uitgegroeid van een initiatief van gemeente Breda en waterschap Brabantse Delta tot een regionale activiteit. Het programma biedt activiteiten voor jong en oud, iedereen kan deelnemen.

In Roosendaal kun je onder meer een kijkje gaan nemen in het persstation aan de Potendreef en er worden gastlessen gegeven op basisscholen. Er komt een fiets- en wandeltocht en kinderen kunnen leren wat er allemaal in het water leeft. Een definitief programma volgt binnenkort.

In de gemeente Roosendaal hebben we ook op andere momenten in het jaar aandacht voor water. Zo gaan we in mei en juni met de bovenbouw van Roosendaalse basisscholen een waterrap maken. In samenwerking met De Kring schrijven kinderen hun eigen rap op muziek en maken ze er daarna een filmpje
van.