Ministerraad van 27 maart 2015


Door Sarah Delafortrie, Christophe Springael
Gepubliceerd op 27/03/2015

De ministerraad vergaderde op vrijdag 27 maart 2015 in de Wetstraat 16 onder het voorzitterschap van eerste minister Charles Michel.

De ministerraad nam de volgende beslissingen:

* Verlenging onderhoudscontract platform "CRM-multikanaal dienstverlening-Infofin"

Op voorstel van minister van Financien Johan Van Overtveldt keurde de ministerraad de procedure goed voor een uitzonderlijke verlenging van vier jaar voor het onderhoudscontract van het platform "CRM-multikanaal dienstverlening-Infofin" vanaf 14 maart 2015.

* Versterken van de operationele capaciteiten van de 31e Congolese Rapid Reaction Brigade (31 COD RR Bde)

Op voorstel van minister van Defensie Steven Vandeput geeft de ministerraad haar toestemming voor het versterken van de operationele capaciteiten van de 31e Congolese Rapid Reaction Brigade (31 COD RR Bde).

* Wijziging van de wet betreffende de hervorming van sommige overheidsbedrijven

Op voorstel van minister van Mobiliteit, belast met de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) Jacqueline Galant gaat de ministerraad akkoord met het voorontwerp van wet* tot wijziging van de wet betreffende de hervorming van sommige economische overheidsbedrijven.

* Goedkeuring van het stagereglement van het Beroepsinstituut van erkende boekhouders en fiscalisten (BIBF)

Op voorstel van minister van Middenstand, Zelfstandigen en KMO's Willy Borsus keurt de ministerraad een ontwerp van koninklijk besluit goed tot goedkeuring van het stagereglement van het Beroepsinstituut van erkende boekhouders en fiscalisten (BIBF).

* Aanpassing van de adoptie-uitkering voor zelfstandigen

Op voorstel van minister van Sociale Zaken Maggie De Block en minister van Zelfstandigen Willy Borsus keurt de ministerraad een ontwerp van koninklijk besluit* goed tot wijziging van het koninklijk besluit tot invoering van de toekenningsvoorwaarden van een adoptie-uitkering ten gunste van
zelfstandigen.

* Aanpassingen van de moederschapsuitkering en de uitkering bij arbeidsongeschiktheid en bij invaliditeit voor samenwonende zelfstandigen

Op voorstel van minister van Sociale Zaken Maggie De Block en minister van Zelfstandigen Willy Borsus gaat de ministerraad akkoord met twee ontwerpen van koninklijk besluit* tot wijziging van het koninklijk besluit houdende instelling van een uitkeringsverzekering en een
moederschapsverzekering ten voordele van de zelfstandigen en van de meewerkende echtgenoten.

* Aanpassing aan de welvaart van de minimum overgangsuitkering

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine en minister van Zelfstandigen Willy Borsus het ontwerp van koninklijk besluit* tot uitvoering van de verhoging van de overgangsuitkering voor zelfstandigen met 2 % op 1 september 2015.

* Aanpassing aan de welvaart van bepaalde pensioenen in de regeling voor zelfstandigen

Op voorstel van minister van Zelfstandigen Willy Borsus en minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine keurt de ministerraad een ontwerp van koninklijk besluit goed tot aanpassing aan de welvaart van bepaalde pensioenen in de regeling voor zelfstandigen.

* Oprichting van een Nationaal Pensioencomite, een Kenniscentrum en een Academische Raad

De ministerraad gaat op voorstel van minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine en minister van Zelfstandigen Willy Borsus akkoord met het voorontwerp van wet en de voorontwerpen van koninklijk besluit tot oprichting van een Nationaal Pensioencomite, een Kenniscentrum en een Academische
Raad.

* Diverse bepalingen wat betreft bepaalde personeelsleden van de geintegreerde politie

Op voorstel van minister van pensioenen Daniel Bacquelaine keurt de ministerraad een voorontwerp van wet goed ter wijziging van de wet van 28 december 2011 houdende diverse bepalingen, wat betreft bepaalde personeelsleden van de geintegreerde politie.

* Activering van de inspanning ten voordele van personen die tot de risicogroepen behoren en van de inspanning ten bate van de actieve begeleiding en opvolging van werklozen

De ministerraad keurde op voorstel van minister van Werk Kris Peeters een ontwerp van koninklijk besluit goed ter activering van de inspanning ten voordele van personen die tot de risicogroepen behoren en van de inspanning ten bate van de actieve begeleiding en opvolging van werklozen voor
de periode 2015-2016.

* Verkoop van een terreinstrook op de site van het Engelandplateau - Ukkel

Op voorstel van minister belast met de Regie der Gebouwen Jan Jambon stemt de ministerraad in met de verkoop van een terreinstrook op de site van het Engelandplateau te Ukkel.

* Overdracht van personeelsleden van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening naar het Vlaams Gewest

Op voorstel van eerste minister Charles Michel en minister van Werk Kris Peeters ging de ministerraad akkoord met een ontwerp van koninklijk besluit tot overdracht van personeelsleden van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening naar het Vlaams Gewest.

* Overdracht van personeelsleden van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg naar de gewesten

De ministerraad keurt op voorstel van eerste minister Charles Michel en minister van Werk Kris Peeters drie ontwerpen van koninklijk besluit goed tot overdracht van personeelsleden van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg, naar de Waalse Regering, de Vlaamse Regering en het
Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

* De uitvoering van "gender mainstreaming" op het federale niveau

De ministerraad engageert zich tot het uitvoeren van "gender mainstreaming" als aanpak om de gelijkheid van vrouwen en mannen in de samenleving concreet te versterken.

* Uitvoering van het Verdrag van de Verenigde Naties inzake de Rechten van Personen met een Handicap

Op voorstel van eerste minister Charles Michel neemt de ministerraad akte van de nota over de Uitvoering van het Verdrag van de Verenigde Naties inzake de Rechten van Personen met een Handicap.

* Omzetting in Belgisch recht van de richtlijn van het Europees Parlement inzake bepaalde toegestane gebruikswijzen van verweesde werken

Op voorstel van minister van Werk, Economie en Consumenten Kris Peeters keurde de ministerraad het voorontwerp van wet goed houdende de omzetting in Belgisch recht van de richtlijn van het Europees Parlement en de Raad inzake bepaalde toegestane gebruikswijzen van verweesde werken.

* Wet houdende diverse bepalingen inzake gezondheid

Op voorstel van minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block keurt de ministerraad het voorontwerp van wet houdende diverse bepalingen inzake gezondheid goed.

Termen:

* Ministerraad

Bron
RSS

Logo of 'FOD Kanselarij van de Eerste Minister - Algemene Directie Externe Communicatie' FOD Kanselarij van de Eerste Minister - Algemene Directie Externe Communicatie
Wetstraat 16
1000 Brussel
Belgie
+32 2 287 41 07 +32 2 287 41 92
http://www.presscenter.org

Contacten

Sarah DelafortrieSarah Delafortrie
Communicatieattache
Wetstraat 16, 1000 Brussel, Belgium
+ 32 2 287 41 07
+ 32 486 357 888
vCard downloaden
Christophe SpringaelChristophe Springael
Communicatieattache
Wetstraat 16, 1000 Brussel, Belgium
+32 2 287 41 92
+32 477 59 14 37
vCard downloaden