Broken Brass Ensemble presenteert debuutalbum in Asteriks

Geachte redactie,

Broken Brass Ensemble brengt op vrijdag 27 maart hun nieuwe sound naar Podium Asteriks. Town of Saints-zanger Harmen Ridderbos en Spotrockers spelen enkele nummers mee, support is er van de Leeuwarder funkband Ananaz. De avond begint om 20.00 uur, kaarten zijn online of bij King Kong Records verkrijgbaar voor 5 euro.

In minder dan twee jaar heeft Broken Brass Ensemble flink terrein gewonnen op Nederlandse bodem. De band deed o.a. North Sea Jazz, Into the Great Wide Open, Oerol, Noorderslag, Zwarte Cross, Welcome to the Village en Paaspop aan. De heren spelen een mix van traditionele New Orleans-brass met hiphop-, balkan-, funk-, en bluesinvloeden.

In de afgelopen maanden heeft de band gewerkt aan een debuutalbum, waarbij de focus met name lag op vernieuwing van de sound. In samenwerking met Benjamin Herman, Ruben Hein, Rico en Harmen van Town of Saints is er een eclectisch album tot stand gekomen. Het album is geproduceerd door Kasper Frenkel, die eerder met Jungle by Night en Caro Emerald werkte.

Support is er van de Leeuwarder funkband Ananazz. De jonge band speelt voornamelijk pittige, funky jazz, ska en Afro-beat. Ananazz is geen onbekende in de lokale muziekwereld: ze stonden eerder al op City Jazz, Serious Record en Vers 2014.

In april zijn ondermeer July Talk (bluesrock, 3/4), John Coffey (hardrock, 17/4, uitverkocht) en Rats on Rafts (new wave, 24/4) te zien in het Leeuwarder podium. Onlangs werden The Mysterons (1/5) en Antwerp Gipsy-Ska Orkestra (12/6) aangekondigd. Meer info en het volledige programma is te vinden op www.podiumasteriks.nl