Tand van 25.000 euro onder de hamer

Maar liefst 23 cm lang is de dinosaurus tand die deze week bij online veilinghuis Catawiki wordt geveild. Het is daarmee een van de grootste dinosaurus tanden ooit gevonden. De tand is onderdeel van een dinosaurusveiling met in totaal 75 dinosaurusfossielen. Niet eerder zijn er in Europa zoveel dinosaurusfossielen in 1 veiling bij elkaar gebracht. Tijdens de veiling kan geboden worden op tanden, botten en klauwen van dinosauriers.

De enorme tand in de veiling is afkomstig van een Tyrannosaurus Bataar, de Aziatische neef van de beroemde T-Rex en was een van de grootste en meest indrukwekkende roofdieren die ooit op aarde rondliep. De tand is niet alleen groot, maar is ook nog bijzonder omdat de volledige wortel bewaard is gebleven. De verwachting is dat de tand tussen de 20.000 en 30.000 euro zal opbrengen.

Investering

Naast de tand van de Tyrannosaurus kent de veiling nog vele andere topstukken, zoals een nest dinosaurus eieren, een kaak van een Triceratops met 36 tanden en een nekwerkvel van een Sauropoda, een dino met een gigantische lange nek. Veilingmeester Luc Hennion van Catawiki verwacht belangstelling vanuit de hele wereld voor de veiling. ''Dino fossielen zijn op dit moment 'hot' onder zowel verzamelaars als investeerders. Omdat de waarde stijgt zien we dat steeds meer mensen een dino fossiel kopen als alternatieve investering. Vooral in Amerika zijn mensen gek op fossielen van bijvoorbeeld roofdieren als de T-rex'', aldus veilingmeester Hennion.

De veiling is inmiddels gestart en duurt tot zondag 29 maart. De veiling is te bekijken via www.catawiki.nl/dino