Lenaert Nicasiusspeld voor Henk Bogaard

Persbericht gemeente Amersfoort – vrijdag 27 maart 2015

Embargo tot en met 27 maart 2015 20.00 uur

Lenaert Nicasiusspeld voor Henk Bogaard, voorzitter

volkstuinvereniging ‘De Brinken’ Hoogland

Op vrijdag 27 maart 2015 ontvangt Henk Bogaard de Lenaert Nicasiusspeld van de stad Amersfoort uit handen van burgemeester Lucas Bolsius. Hij ontvangt de onderscheiding ter gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter van de volkstuinvereniging ‘De Brinken’ te Hoogland.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 27 maart 2015 neemt na ruim tweeëndertig jaar de heer Bogaard (1929) afscheid als voorzitter van de volkstuinvereniging ‘De Brinken’. Tegelijk treedt hij ook af als voorzitter van het gemeenschappelijk overleg van alle volkstuinverenigingen met de SRO als beheerder.

Burgemeester Bolsius: ”Onder leiding van de heer Bogaard is ‘De Brinken’ uitgegroeid tot een prachtige volkstuin, vlak aan het Stadspark. Een ontmoetingsplek voor jong en oud. Hij zorgde er voor dat de vereniging een eigen karakter behield en ging mee in de tijd”.

Vanaf het moment van de verhuizing van het complex aan de Heideweg naar de huidige Potterbakkerlaan, zette de heer Bogaard zich met grote betrokkenheid in. Met anderen richtte hij de volkstuin in naar de wensen van de huidige tijd: de volkstuin kreeg onder andere een goed drainagesysteem en een aantal wateraftappunten.

Inmiddels bestaat ‘De Brinken’ uit 130 tuinen en ruim 150 actief tuinende leden. De heer Bogaard is altijd beschikbaar voor advies en deelt zijn passie voor tuinieren met bestaande – en nieuwe leden. Daarnaast is hij regelmatig op het complex te vinden, voor het slijpen van gereedschap, het leggen van tegels of het snoeien van heggen. Ook weet hij anderen te enthousiasmeren zich in te zetten voor de vereniging.

Als voorzitter van de overkoepelende vergadering van moestuinbestuurders zet hij zich met grote betrokkenheid in voor de andere volkstuinverenigingen in Amersfoort.