Stroomstoring in ons datacenter

Stroomstoring in ons datacenter

XS4ALL

Door: XS4ALL | Gepubliceerd: 27 maart 2015

Een deel van de diensten van XS4ALL heeft hinder ondervonden van de grote stroomstoring die vanochtend plaatsvond in Noord-Holland. Ons datacenter beschikt over verschillende noodstroom installaties, die ervoor zorgen dat tijdens stroomstoringen zonder onderbreking wordt overgeschakeld op diesel-aggregaten. Bij een van deze installaties ging er iets mis in de software. Daardoor kregen enkele stroomkasten in het datacenter geen stroom, waardoor een klein aantal servers offline was. Zo is bijvoorbeeld een aantal mailservers door de onderbreking niet bereikbaar geweest. Omdat onze mail-omgeving redundant is uitgevoerd zijn er geen e-mailberichten verloren gegaan.

Rond 11 uur was het probleem opgelost en kon het hele datacenter weer over stroom beschikken, waarna de servers over het algemeen vlot weer online zijn gekomen.

Ondanks dat wij onze diensten zoveel mogelijk redundant uitvoeren, kan er in dit soort gevallen toch iets misgaan. Wij onderzoeken nu welke aanpassingen we nog kunnen doen om de kans op uitval nog verder te beperken.

Onze welgemeende excuses voor de overlast.