Health coach Vivian Reijs vertelt over Neerlands vergiftigd verleden

De nieuwste show van The Amsterdam Dungeon, 'Poisonous Pasts', gaat over een Nederlandse familie, de Swanenpoels, die een snoepwinkel hadden. De winkel werd ook wel 'de winkel van Goeie Mie' genoemd omdat de familie altijd voor iedereen klaar stond. Maar wat niemand wist, was dat de Swanenburgs hun klanten sporadisch vergiftigden met Arsenicum. Als klanten symptomen van vergiftiging begonnen te vertonen sloten de Swanenburgs op deze persoon een begrafenisverzekering af. Dit kon je in die tijd nog onopgemerkt doen zonder dat de betreffende persoon hier vanaf wist. Zo streek de familie door de eeuwen honderden guldens op. Pas generaties later in 1879 werd Maria Catharina hiervoor in Leiden opgepakt. Die ook wel bekend stond als 'De Leidse gifmengster'.

Tegenwoordig zullen dit soort extreme taferelen niet meer plaatsvinden. Maar toch krijgt men ongemerkt nog steeds veel gif naar binnen door middel van toevoegingen in ons dagelijks eten (de zogenaamde E-nummers) en door te veel zout en suikers.

Voedingsdeskundige Vivian Reijs zal 'Poisonous Pasts' in The Amsterdam Dungeon komen openen om de link te leggen van voeding in het verleden naar ons hedendaags gif.

Wilt u aanwezig zijn bij dit evenement? Aanmelden kan via anne.vanroosmalen@merlinentertainments.biz of 020-5230626.

Datum

28 maart 2015

Programma

10:00 Ontvangst in the Amsterdam Dungeon

10:15 Introductie met Vivian Reijs

10:45 Show Goede Mie

11:00 Interviews & fotomoment

Locatie:

The Amsterdam Dungeon, Rokin 78, Amsterdam