Voetjes van de vloer, Het Danspaleis komt naar Friesland


DRACHTEN, 20150325 -- Dankzij de Friesland Zorgverzekeraar vindt op 28 maart 2015 de primeur plaats van het Danspaleis in Friesland. Tijdens het benefietgala eind is € 125.000 opgehaald voor twee projecten die de kwaliteit van leven van ouderen in Friesland verbeteren. Het Danspaleis is één van de gelukkige winnaars.

De ‘crew’ van het Danspaleis tovert het winkelplein van Sûnenz om in een ouderwets gezellige disco voor ouderen. De PlatenDraaier (PD) trekt de ouwe krakers uit de koffer zoals Johnny Hoes, Louis Prima, Doris Day en vele andere sterren van weleer. Van meezingers tot tranentrekkers, van polonaise tot ouderwets rock-en-rollen.

Het idee voor het Danspaleis is spontaan ontstaan toen dj Suna Duijf draaide op het feestje van de vijfenzeventigjarige moeder van een vriendin. Het publiek sprong letterlijk op, stoelen en tafels werden aan de kant gezet en er ontstond een uitgelaten zing- en dansfeest. Onder de indruk van het effect van muziek op ouderen is het Danspaleis ontwikkeld.

Het enthousiasme van de ouderen die deelnemen werkt aanstekelijk. ‘‘Kom je ook dansen? Dan laat ik je de ‘Twist’ zien!’ klinkt het vanaf de dansvloer. Meneer van de Berg woont zelf niet in een zorg-centrum maar komt hier wel regelmatig, dus ook bij de ouderendisco. ‘De ‘Twist’ is mijn specialiteit, daar heb ik vroeger nog een prijs mee gewonnen.’ Meneer van de Berg heeft jaren gedanst samen met zijn vrouw. ‘We gingen wel een paar keer per week uit en dan dansten we samen’, vertelt hij. Toen zijn vrouw ziek werd en daarna overleed is hij gestopt met dansen. ‘We deden het toch altijd samen dus ik zal niet zo snel alleen gaan dansen.’ Maar als meneer van de Berg zijn favoriete nummer van Stevie Wonder hoort staat hij meteen te zwieren met een vrijwilligster. Muziek doet leven ook als je 85 bent.

Sinds 2012 hebben bijna 17.000 ouderen gedanst tijdens een Danspaleis. Vrijwilligers helpen de ouderen over de drempel en dansen mee. Ook in Drachten gaan de voeten van de vloer. Ouderen en bewoners ontmoeten elkaar. En wie weet vindt iemand een danspartner of een nieuwe liefde op de dansvloer.

Voor wie:          Ouderen, familie, mantelzorgers en buurtbewoners

Datum:             28 maart 2015

Locatie:           Het winkelplein van Sûnenz

Adres:             Burgemeester Wuiteweg 140b

Plaats:            Drachten

Tijdstip:           Van 19.00 uur tot 21.00 uur.

Toegang voor deze speciale editie is gratis. 





Stichting het Danspaleis