Besluiten van de raad van 26 maart 2015


De raad heeft op donderdag 26 maart 2015 vergaderd en de volgende besluiten genomen.

1. Ten aanzien van de toekomst van `de boomgaard' heeft de raad besloten een keus te maken voor de optie handhaving van de herplantplicht en, onder voorwaarden, het stopzetten van het proces om te komen tot een bestemmingsplanwijziging. De voorwaarden zijn dat als het college op 31 maart 2016
heeft vastgesteld dat niet aan de herplantplicht is voldaan en/of niet alle juridische procedures zijn beeindigd, het college en de raad de procedure voor een bestemmingsplanwijziging kunnen voortzetten.

2. Ten behoeve van de bodemsanering van het volkstuincomplex Hogeweg heeft de raad een bedrag beschikbaar gesteld van EUR 120.000,-.

3. De raad heeft vastgesteld de Startnotitie Glassanering door Ruimte voor ruimte. Met dit besluit borgt de raad de actieve inzet om verspreid glas te saneren.

4. Voor het plangebied Centrum heeft de raad het voorbereidingsbesluit Centrum vastgesteld.

5. De raad heeft ongewijzigd vastgesteld het bestemmingsplan Rotonde Vondellaan-Vlietlaan.

6. Het dagelijks bestuur van de stadsregio Rotterdam heeft een ontwerpverordening `Woonruimtebemiddeling Rotterdam 2015' opgesteld. De raad heeft zijn reactie daarop vastgesteld.

7. Het dagelijks bestuur van de stadsregio Rotterdam heeft voor een reactie voorgelegd het ontwerp Liquidatieplan 2015, het ontwerp Opheffingsbesluit en de 2e begrotingswijziging 2015. De raad heeft zijn zienswijze op deze stukken vastgesteld.

8. De raad heeft besloten een initiatiefvoorstel van de fractie van D66/GroenLinks, tot wijziging van de Verordening Maatschappelijke Ondersteuning Ridderkerk 2015, in de commissie Samen leven te bespreken en daarna weer in de raad.

9. De raad heeft vastgesteld de Verordening rechtspositie wethouders 2014 gemeente Ridderkerk.

10. De raad verzoekt het college zijn voorstel tot uitbreiding van de formatie van de Buitengewoon opsporingsambtenaren, ter uitvoering van een aangenomen motie, terug te nemen en de in de motie gevraagde uitbreiding van formatie op te nemen in de Kadernota en de ontwerpbegroting 2016.

11. De staatssecretaris van VWS laat landelijk een onderzoek uitvoeren naar de effecten van de inning van de ouderbijdrage Jeugd-GGZ. De raad heeft een motie aangenomen waarin het college wordt verzocht in afwachting van de resultaten van dit onderzoek de bijdrage niet te innen.

De vergadering is terug te kijken en te luisteren via www.ridderkerk.nl/raadinbeeld