Meer natuurlijke kleuren en contrast voor lassers

Dankzij nieuwe optische technologie kunnen lassers heel wat makkelijker kleuren herkennen; lasfilter met ook gemakkelijk toegankelijke slijpstand, auto-aan/uit functie & twee lasgeheugenfuncties

De nieuwe Speedglas automatisch donkerkleurende 9100XXi lasfilterkit van 3M biedt een hele reeks verbeterde functies. Dankzij de speciaal ontworpen optische eigenschappen van de nieuwe filter zien lassers meer details - zo kunnen ze zich beter richten op lasvoorbereiding, lastechniek, precisieslijpwerk en inspectie van net uitgevoerde lassen. Lassers kunnen nu ook gemakkelijker kleuren herkennen in hun werkomgeving: bijvoorbeeld de gekleurde bedieningspanelen op hun lasmachines.

Het nieuw ontworpen 3M(tm) Speedglas(tm) zilveren frontpaneel 9100 XXi moet samen worden gebruikt met het 3M(tm) Speedglas(tm) lasfilter 9100XXi aangezien het beschikt over een extern bedieningselement voor slijpstand en geheugenfuncties van de lasfilter.

"Elke dag praten we met lassers en horen we wat hun behoeften zijn," zegt Stefan Henriksson, Product Manager bij 3M. "We zijn er dan ook trots op dat we, dankzij de verbeterde automatisch donkerkleurende filter en het zilveren frontpaneel, aan veel van deze behoeften zijn tegemoetgekomen."

Slijpstand: een eenvoudige druk op de knop van het externe, zilveren front en de filter is vastgezet in kleur 3 lichtstand voor slijpwerk. Nog eens een druk op de knop en de automatisch donkerkleurende functie activeert opnieuw, u kunt weer lassen.

Geheugenfunctie: nieuwe functie waarmee u snel schakelt tussen twee verschillende lasfilterinstellingen van uw keuze. Beide geheugenfuncties beschikken over een individuele instelling voor donkerstand, omschakeling met gevoeligheidsinstelling en donker-licht vertraging. Door bijvoorbeeld de knop op het externe, zilveren front langer ingedrukt te houden, kunt u van TIG-lassen met lage stroomsterkte overgaan naar MIG-lassen met hoge stroomsterkte. Het slanke en gestroomlijnde externe, zilveren front heeft geen kabels die in de weg zitten. Het kan dan ook gemakkelijk worden geactiveerd met handschoenen aan.

Auto-AAN/UIT functie: een bewegingssensor schakelt onmiddellijk de filter in wanneer u de laskap vastpakt, wat zorgt voor "Grab & Go" efficientie.

Compatibiliteit kappen: lassers die momenteel beschikken over een 3M(tm) Speedglas(tm) 9100/9100 Air of 3M(tm) Speedglas(tm) 9100-QR laskap kunnen gemakkelijk upgraden en profiteren van al deze nieuwe mogelijkheden. Personen die gebruik maken van 3M(tm) Speedglas(tm) 9100 FX/9100 FX Air/9100 MP laskappen kunnen bij het 3M(tm) Speedglas(tm) 9100XXi filter profiteren van de verbeterde optische eigenschappen en ook van de Auto-AAN/UIT functie. Ze zullen geen gebruik kunnen maken van slijpstand en geheugenfuncties op basis van het externe bedieningselement aangezien de zilveren frontpanelen van deze laskappen anders zijn ontworpen.

Over 3M Lasveiligheid

De veiligheidsmerken van 3M zijn onder meer: Peltor Headsets; E-A-R Gehoorbescherming en Speedglas Lasuitrusting.

Bezoek www.3Msafety.nl en kies de categorie Lasbescherming voor bijkomende informatie over persoonlijke beschermingsuitrusting voor lassers, inclusief laskappen en veiligheidshelmen, motoraangedreven ademhalingssystemen of systemen met luchttoevoer, automatisch donkerkleurende lasfilters (lenzen), vizieren voor slijptoepassingen, gehoorbescherming en gerelateerde lasaccessoires. Informatie en contact

Bel de 3M verkoopbinnendienst op 015- 7822406 of stuur een e-mail naar Michael Soetermeer email of kijk op internet: go.3M.com/Speedglasxxi

Over 3M

3M laat zich inspireren door nieuwe ideeen en zet deze om naar duizenden ingenieuze producten. Onze cultuur van creatieve samenwerking vormt de inspiratie voor een oneindige stroom krachtige technologieen die het leven beter maken. 3M is het innovatieve bedrijf dat nooit stopt met uitvinden. Bij 3M werken we samen en passen we wetenschap toe op een krachtige manier om ons leven elke dag makkelijker te maken. 3M heeft een omzet van $ 32 miljard. Onze meer dan 90.000 medewerkers staan klaar om klanten in 200 landen te bedienen. In de Benelux werken bij 3M 1000 personen, verdeeld over 6 vestigingen, waarvan 4 productielocaties en in Zwijndrecht (B) een R&D vestiging.