26-3-2015 - Uitvoeringsprogramma volksgezondheid 2015 vastgesteld

26-3-2015 - Uitvoeringsprogramma volksgezondheid 2015 vastgesteld

Hoogerheide - Het college van burgemeester en wethouders heeft onlangs het Uitvoeringsprogramma Volksgezondheid voor 2015 vastgesteld. Voor 2015 staan diverse activiteiten op de rol onder andere voorlichting over alcohol en drugs preventie, Alzheimercafe en valpreventie voor 55-plussers.

In 2012 heeft de gemeenteraad de nota Volksgezondheid 2013-2016 vastgesteld. Aansluitend hierop wordt jaarlijks een uitvoeringsprogramma opgesteld. In het uitvoeringsprogramma 2015 is een overzicht aan activiteiten opgenomen die dit jaar centraal staan. Evenals bij de uitvoeringsprogramma's veiligheidsbeleid en jeugdbeleid wordt gewerkt met actiekaarten.

Op basis van de door de raad vastgestelde nota Volksgezondheid 2013-2016 zijn door de raad een drietal speerpunten benoemd:

1. overgewicht, diabetes, voeding, accent op bewegen;

2. roken, schadelijk alcoholgebruik en drugs;

3. preventie psychische problemen

"Aan de hand van bovengenoemde prioriteiten zijn er actiekaarten opgesteld. Deze activiteiten zijn samengevoegd in het Uitvoeringsprogramma Volksgezondheidsbeleid 2015. Op de actiekaarten staat onder andere vermeld wie verantwoordelijk is voor de activiteit, wat het resultaat moet zijn, welke kosten ermee gemoeid zijn etc. Kortom, er worden concrete afspraken gemaakt", aldus verantwoordelijk portefeuillehouder Lars van der Beek. "Zo wordt er in 2015 ingezet op: voorlichtingsactiviteiten, met name over alcohol en drugs preventie, rookvrij opvoeden, themabijeenkomsten zoals Alzheimercafe's en valpreventie voor 55 plussers", vervolgt Van der Beek.

Meer informatie

Op de website van de gemeente is het uitvoeringsprogramma in te zien. Daarnaast zullen via onder andere de BWI (Brede Welzijnsinstelling), de Woensdrechtse Bode en de gemeentelijke website diverse activiteiten worden aangekondigd.

Lees voor meer informatie over dit onderwerp:

* Uitvoeringsprogramma volksgezondheid 2015

* Nota volksgezondheid 2013-2016