Eigen trouwambtenaar


De gemeente Mook en Middelaar heeft 3 trouwambtenaren in dienst.

Trouwambtenaar

Een trouwambtenaar (babs) sluit huwelijken en geregistreerde partnerschappen. U kunt ervoor kiezen uw huwelijk door een van deze trouwambtenaren te laten sluiten.

Eigen trouwambtenaar

Met ingang van 16 maart jl. is het ook mogelijk om uw huwelijk te laten sluiten door bijvoorbeeld uw vader of moeder, goede vriend of collega. Deze persoon wordt dan voor een dag benoemd en eventueel beedigd. Er is ook altijd een babs van de gemeente Mook en Middelaar bij de
huwelijksvoltrekking aanwezig. Als u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken, kunt u contact opnemen met de gemeente: telefonisch (024) 696 91 11 of per mail kcc@mookenmiddelaar.nl.

Indienen aanvraag

De aanvraag voor benoeming dient u minimaal 6 weken voor de trouwdatum in. Dit in verband met een eventuele beedigingsprocedure bij de rechtbank in Roermond die 2 keer per maand plaatsvindt. Na de benoeming ontvangt de benoemde trouwambtenaar een uitnodiging voor nadere informatie en
instructies. Aan de benoeming zijn extra kosten verbonden.

Kostenloos huwelijk geen eigen trouwambtenaar

Let op: voor een kosteloos huwelijk kunt u geen eigen trouwambtenaar laten benoemen.
Het "reglement Burgerlijke Stand gemeente Mook en Middelaar 2015" en de "beleidsregels trouwen in Mook en Middelaar" ligt ter inzage in het gemeentehuis.