Vrijwilligers schonen oevers van Maas op(31-03-2015)


RSS

Gemeente Maasgouw organiseert, samen met 4 verenigingen, op 11 en 18 april opruimacties op maar liefst 3 trajecten langs de Maas.

Dit doet de gemeente in het kader van het project Schone Maas, waarbij opruimacties worden georganiseerd en burgers worden geinformeerd over het zwerfafval probleem. In maart en april ligt er, na een hoogwaterperiode veel zwerfaval langs de oevers van de Maas.

Opruimactie

In de periode tot 1 mei vinden er in Limburg diverse opruimacties langs de Maas plaats. In de gemeente Beesel, Bergen, Echt-Susteren, Eijsden-Margraten, Gennep, Horst aan de Maas, Leudal, Maasgouw, Maastricht, Mook en Middelaar, Peel en Maas, Roermond en Venlo ruimen vele vrijwilligers
zwerfafval op. Gebeurt dit niet, dan beland het afval door wind of regenwater in de Maas.Uiteindelijk stroomt het afval naar zee en de oceaan, waar de plastic soep veel schade toebrengt aan het zeeleven.

Meer informatie Schone Maas

In 2013 startten o.a. Provincie, Rijkswaterstaat Limburg, IVN, gemeenten, waterschappen, terreinbeheerders en onderzoekers op het gebied van plastic afval met het project Schone Maas. Kijk voor meer informatie op www.schonemaas.nl.