Verhuur schapenweide Schadewijkstraat te Eersel


De gemeente biedt aan bij inschrijving de grond rondom het bergbezinkbassin aan de Schadewijkstraat in Eersel voor begrazing door schapen. De gemeente wil de grond voor een jaar als schapenweide verhuren met telkens een stilzwijgende verlenging van een jaar tot wederopzegging.

De oppervlakte van de te verhuren grond inclusief het bergbezinkbassin is circa 15.000 m2. Deze oppervlakte kan onderdeel uitmaken van de mestboekhouding van de huurder. De begraasbare oppervlakte rondom het bergbezinkbassin is circa 5.000 m2. Er kan onbeperkt begraasd worden van april tot
half oktober. In de overige maanden vindt geen begrazing plaats. Hierdoor ontstaat de gewenste flora en fauna. De hoogte van de vegetatie moet aan het eind van september overeenkomen met de hoogte van de vegetatie op de gemeentelijke wegbermen (maximaal 10 cm).

De huurder dient ongewenste onkruiden zoals akkerdistels, jacobskruid en dergelijke zelf te bestrijden. De huurder voert kleine reparaties uit aan het bestaande raster/hekwerk. Grote reparaties veroorzaakt door bijvoorbeeld vandalisme of diefstal worden door de gemeente uitgevoerd. De huurder
houdt de verharding schoon van uitwerpselen.

De gemeente zal met de inschrijver die voldoet aan alle voorwaarden en het hoogste bod doet een huur/pachtovereenkomst aangaan.

U kunt het inschrijfformulier invullen en verzenden. Inschrijven kan alleen digitaal van 1 tot en met 16 april 2015.

Om u een beeld te vormen kunt u de situatietekening bekijken.

* Huur grond, begrazing door schapen