Aanleg nieuwe halte Badhoevedorp-Oost


31 maart 2015 - Nieuwsartikel

Op dinsdag 7 april 2015 start de provincie Noord-Holland met de tweede fase van de aanleg van de nieuwe R-nethalte Badhoevedorp Oost.

De halte komt aan de zuidzijde van de Schipholweg op de hoogte van de Pa Verkuijllaan. Hier staat nu een tijdelijke halte. Aan de overzijde is de nieuwe halte al in gebruik.

Werkzaamheden

Om de halte aan de zuidzijde te kunnen leggen moet eerst extra ruimte worden gecreeerd door middel van het trillen van een stalen damwand. Vervolgens kan de halte op dezelfde hoogte gebouwd worden als de halte aan de overzijde. Om de overlast voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken wordt
er ook 's avonds en 's nachts gewerkt. De werkzaamheden kunnen lichte geluidshinder veroorzaken. Wij excuseren ons voor het eventuele ongemak.

Periode

De werkzaamheden vinden plaats vanaf dinsdag 7 april. De halte is naar verwachting na 6 weken gereed. De nieuwe halte wordt vanaf dat moment in gebruik genomen en de tijdelijke halte weggehaald.

Onderzoek

De provincie kon de halte nog niet aanleggen omdat eerst onderzocht moest worden of er geen explosieven in de bodem zaten. Het gebied rondom Schiphol is tijdens de Tweede Wereldoorlog regelmatig gebombardeerd. Uit het onderzoek, waarbij literatuur, archieven en luchtfoto's uit en over de
Tweede Wereldoorlog zijn geanalyseerd, blijkt dat in het gebied Schipholweg in Badhoevedorp geen indicaties zijn gevonden dat explosieven in de bodem zijn achtergebleven. Met deze conclusie kunnen we de uitvoering hervatten.

R-net

Sinds 14 december 2014 stopt R-netlijn 356 (voorheen 175) bij de nieuwe R-nethalte. Hiermee heeft Badhoevedorp aansluiting op R-net gekregen, een breed Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV)-netwerk in de Randstad. Hoogwaardig wil zeggen dat de bussen die over de HOV-traces rijden aan bepaalde
eisen voldoen, zoals rijden met hoge frequentie, groot comfort, grote betrouwbaarheid en met een hoge snelheid. De inwoners van Badhoevedorp krijgen daarmee een goed, snel en comfortabel vervoersalternatief.

Meer informatie

Bij vragen over de werkzaamheden kunt u bellen naar het provinciale Servicepunt Wegen en Vaarwegen, 0800- 0200600 (gratis) of mailen naar Ieke van der Helm (helmi@noord-holland.nl).

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tweet
Deel