Sfeervolle slotmanifestatie


De Groesbeekse vlam wordt ontstoken

Andermaal was het weer niet uitnodigend. Moest de slotmanifestatie "Een en al Groesbeek" eind december door storm en sneeuw afgelast worden, ook zondag 29 maart liet het weer zich bepaald niet van zijn beste kant zien. Toch werd het 's-middags in het Zomagebouw een sfeervolle happening.

De dag was begonnen bij de protestantse kerk in de Kerkstraat waar kinderen uit de zes kernen samen met burgemeester Keereweer een boom plantten en een kist met o.a. een oorkonde begroeven. Dit onder de stemmige tonen van fanfare Jubilate Deo die vanuit een overdekte wagen toch acte de
presence kon geven.

Vervolgens ging het richting het Zomagebouw aan de Spoorlaan waar zes fakkeldragers gezamenlijk de Groesbeekse vlam ontstaken. Burgemeester Keereweer merkte in zijn toespraak onder meer op, dat de voormalige gemeente Groesbeek dan wel is opgegaan in een groter geheel, maar wat Groesbeek tot
Groesbeek heeft gemaakt, verdwijnt niet zo maar uit de mensen. En dat moet ook zo blijven, want dat maakt de gemeente bijzonder.

Buiten het gebouw had iedere kern een pagodetent ter beschikking, waarin veelal met beeldmateriaal de eigen kern voor het voetlicht werd gebracht.

In het Zomagebouw presenteerden vervolgens Heilig Landstichting, Berg en Dal, Breedeweg, De Horst, Stekkenberg en Groesbeek-centrum een programma, waarin met optredens, beeld en geluid ingezoomd werd op de eigen kern.

En zo passeerde een stuk geschiedenis de revue, dat de handen van het publiek op elkaar kreeg en was het al met al een mooie en waardige afsluiting van de voormalige zelfstandige gemeente Groesbeek.

Bij de foto's: Boven: de Groesbeekse vlam wordt ontstoken en onder achtereenvolgens: fanfare Jubilate Deo in de Kerkstraat, de boomplanting, burgemeester Keereweer tijdens de toespraak, optredens van Berg en Dal, Heilig Landstichting, Breedeweg, De Horst, Stekkenberg, Groesbeek-centrum en een
kijkje in de zaal.