Vrijwilligerspenning voor Bertha van Grinsven-Lange


Op maandag 23 maart werd mevrouw L.O. (Bertha) van Grinsven-Lange (83) onderscheiden met de Vrijwilligerspenning van de gemeente Cuijk. De onderscheiding werd uitgereikt door wethouder Rob Poel ter gelegenheid van de jaarvergadering van zangkoor Viva Musica in Steunpunt Mariagaarde in Haps.
Mevrouw van Grinsven is sinds 1947 lid van zangkoor Viva Musica in Haps. Gedurende haar 68-jarige lidmaatschap is zij 26 jaar penningmeester geweest van het koor. Naast het penningmeesterschap ft regelde mevrouw van Grinsven nog veel andere zaken voor Viva Musica. Ze was contactpersoon voor
de gemeente en koor voor de repetitieruimte en tijdens de pauze van het koor zorgde zij voor drank. Eveneens werden nieuwe muziekstukken door haar ingebonden. Bij verschillende activiteiten in Haps was zij namens het koor contactpersoon voor de garderobediensten.

Naast haar verdiensten voor gemengd koor Viva Musica heeft mevrouw van Grinsven zich op tal van andere terreinen ingezet. Zij is ongeveer 20 jaar penningmeester geweest van Buurtvereniging "Beatrixlaan" in Haps. Ze collecteert en organiseert voor onder andere het KWF Kankerbestrijding.
Eveneens is zij secretaris van Bond van Alleenstaanden. Zij verricht hand- en spandiensten bij een avondwake en is lid van het kerkkoor en Ouderenkoor. Mevrouw van Grinsven is ook vrijwilliger bij "Aldenhorst" te Mill.
Mevrouw van Grinsven heeft veel goeds gedaan en veel betekend voor de gemeenschap Haps. Zij stak veel tijd in het vrijwilligerswerk. Dat verdient waardering en die waardering krijgt zij , want het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om aan haar de vrijwilligerspenning van de
gemeente Cuijk toe te kennen.
De Vrijwilligerspenning gemeente Cuijk wordt toegekend en uitgereikt bij het afscheid van personen die zich op een bijzondere wijze vrijwillig voor een periode van in principe 16 jaar of langer hebben ingezet bij een vereniging of instelling in de gemeente Cuijk.