Verwarring over schoolzwemmen?


Geplaatst: 31-3-2015

Heeft u een brief van het Sportbedrijf ontvangen over het schoolzwemmen van uw kind? In deze brief wordt een minimaregeling genoemd. Hier vindt u een toelichting.

Na 2 jaar schoolzwemmen geen A-diploma?
Doet uw kind nu bijna 2 jaar mee aan schoolzwemmen, maar heeft uw kind het A-diploma nog niet in zicht? Dan heeft u van het Sportbedrijf een brief ontvangen. Het Sportbedrijf doet u daarin een aanbod om zwemlessen bij te kopen, zodat uw kind mogelijk alsnog voor de zomer het A-diploma haalt.
Of u van dit aanbod gebruik wilt maken, is een vrijwillige keuze. Wilt u van het aanbod gebruik maken? Dan kunt u zich vanaf nu aanmelden bij het Sportbedrijf om lessen bij te kopen.

Valt u onder de minimaregeling? Dan wachten tot half juni.
Heeft u een brief van het Sportbedrijf ontvangen, maar valt u onder de minimaregeling? Dan ontvangt u in juni opnieuw een brief van het Sportbedrijf. Uw kind heeft in juni dan 2 jaar deelgenomen aan schoolzwemmen, maar het A-diploma nog niet in zicht. Het Sportbedrijf heeft voor ouders die
vallen onder de minimaregeling een afspraak met de gemeente. U kunt dan in juni (na 2 jaar schoolzwemmen) voor uw kind een leskaart krijgen van de gemeente. Komt u hiervoor in aanmerking? Dan ontvangt u van het Sportbedrijf dus in juni een tweede brief. Daarna kunt u zich dan melden bij de
gemeente.