Gemeente Cranendonck / Actueel / Laatste nieuws / Geslaagde kick-off..


[IMG]

Op 30 maart 2015 was er in het gemeentehuis een kick-offbijeenkomst: de verkoop van de reststroken is gestart! Tegelijk met die kick-off, start ook de aanpak van illegaal grondgebruik.

Verkoop reststroken: wat houdt het in?
De gemeente Cranendonck ontvangt regelmatig verzoeken van inwoners die stroken grond willen kopen. Dit gaat dan om grond die eigendom is van de gemeente. Daarnaast zijn binnen het grondgebied van de gemeente diverse stroken grond bewust en onbewust in gebruik genomen door bewoners. De gemeente
wil het onrechtmatig gebruik van gemeentegrond aanpakken en waar mogelijk reststroken verkopen.

Wat is een reststrook?
Reststroken zijn stroken grond die aan de voor-, zij- of achterkant van een woonperceel liggen en deel uitmaken van het openbaar gebied en een openbare bestemming hebben. Deze stroken zijn niet meer nodig voor de openbare ruimte. Als u vraagt om een stukje grond te mogen kopen, wordt getoetst
of er sprake is van een reststrook en de grond daadwerkelijk verkocht kan worden. Bij die toets wordt bijvoorbeeld gekeken of er nog ontwikkelingen te verwachten zijn waarvoor de grond nodig is en of er kabels of leidingen liggen.

Uit een inventarisatie blijkt dat er ook stroken grond van de gemeente (bewust of onbewust) al bij de tuin getrokken zijn. Binnen de gemeente Cranendonck gaat het om vele vierkante meters. Tegelijk met de verkoop van reststroken grond gaat de gemeente dit onrechtmatig grondgebruik behandelen.
Onder voorwaarden kunnen deze gronden ook gekocht worden.

Verkoopprijzen
Bent u eigenaar van een woning en grenst uw perceel aan een reststrook gemeentegrond? Dan bieden wij u de mogelijkheid om door aankoop tegen een aantrekkelijke prijs uw kavel te vergroten. Met ingang van 1 april 2015 zijn gedurende de projectperiode reststroken te koop. De gebruikelijke
verkoopprijs van grond is EUR 95 per m2. Als de gemeente besluit om de reststrook te verkopen, dan geldt tijdens de projectperiode de vaste verkoopprijs. De prijs is weergegeven in de hieronder te downloaden folder.

Interesse?
Heeft u interesse in aankoop van een reststrook en wilt u dit nu onder de aandacht van ons brengen? Dan kunt u met behulp van het "Aanvraagformulier aankoop reststroken" uw interesse kenbaar maken. Deze vindt u onderaan deze pagina. Afhankelijk van het aantal reacties kan het zijn dat uw
verzoek langer in behandeling is. Wij vragen uw begrip hiervoor en houden u in ieder geval op de hoogte van de verdere procedure.

Vragen
Heeft u vragen of twijfelt u of een perceel grond als reststrook voor verkoop in aanmerking komt? Neem dan contact op met de heer Ruud Krol (06 46 95 41 27) of de heer Hans van Reijmersdal (06 52 42 11 51) van Intersolum.
Wilt u alles nog eens op uw gemak doorlezen? Bekijk dan onze speciale folder Verkoop reststroken (onderaan deze pagina).

Te downloaden:

* Reststroken folder.pdfpdf(1,46 MB)
* Reststroken aanvraagformulier Cranendonck.pdfpdf(38,33 KB)

Document download informatie:

* Bestanden met de extensie .pdf kunnen gelezen worden met bijvoorbeeld: Adobe Reader