Laurentiusjaar: nieuw materiaal over diaconale spiritualiteit beschi..


Laurentiusjaar: nieuw materiaal over diaconale spiritualiteit beschikbaar 31-3-2015



`Doen wat Jezus ons heeft voorgedaan'

Vandaag hebben alle pastorale beroepskrachten in de parochies van het bisdom Rotterdam materiaal ontvangen voor twee bezinningsavonden over diaconale spiritualiteit: `Doen wat Jezus ons heeft voorgedaan'. Inzet van de bijeenkomsten is parochianen de verbinding te verduidelijken tussen geloof
en daden van liefde, tussen een persoonlijke relatie met Christus en de inzet voor de naaste, tussen de viering van de H. Eucharistie en de diaconie.

De bijeenkomsten zijn opgebouwd met behulp van de drieslag: zien, bewogen worden (bijeenkomst 1) en in beweging komen (bijeenkomst 2). Zij bieden een verdieping van het eigen geloofsengagement aan de hand van teksten uit de Heilige Schrift, kerkelijke documenten, beeldmateriaal en
ervaringsverhalen.

De bijeenkomsten zijn in samenspraak met mgr. van den Hende door de pastorale dienstverlening van het bisdom Rotterdam in het kader van het Laurentiusjaar ontwikkeld.

Het materiaal is ook beschikbaar via de website van het bisdom: via de webwinkel of de pagina's Leren en Dienen van de pastorale dienstverlening.