Lange Termijn Agenda: waarover buigt de gemeenteraad?


30 maart 2015

De gemeenteraad stelt onder andere kaders vast en controleert het dagelijks bestuur, het college van burgemeester en wethouders. Om dit op een goede en gestructureerde manier te kunnen doen is het belangrijk dat college en gemeenteraad van elkaar weten welke grote onderwerpen wanneer om
bespreking of besluitvorming vragen. Vandaar dat in samenspraak tussen raad, college en ambtelijke organisatie een Lange Termijn Agenda (LTA) is ontwikkeld.

Op 25 maart 2015 is er weer een nieuwe actuele versie van de LTA beschikbaar gekomen. De agenda richt zich vooral op de planning voor het lopende jaar 2015.

Opbouw LTA

De geplande activiteiten en onderwerpen in de LTA zijn onderverdeeld op basis van de systematiek van de programmabegroting van de gemeente Brummen. De Lange Termijn Agenda moet de gemeenteraad (en uiteraard ook burgers en andere belanghebbenden) inzicht geven in de voortgang en planning van de
grotere onderwerpen waarover de gemeenteraad zich de komende tijd gaat buigen.

Maandelijks wordt de agenda door het presidium van de raad besproken. Voor meer informatie over de agenda kunt u contact opnemen met de griffie van de raad. Dit kan per mail of het centrale telefoonnummer (0575) 56 82 33.