De leukste tips voor het paasweekend


31-03-2015

Een lang paasweekend is een mooi moment om naar buiten te gaan. We zetten daarom de leukste tips voor je op een rij.

Pasen

Een paasontbijt, wandeltocht of het schilderen van eieren. Op verschillende locaties zijn er speciale paasactiviteiten te doen. Ga bijvoorbeeld samen met de boswachter op zoek naar de paashaas!

Vollemaanwandeling

Liever een Pasen in stilte? De stilte en duisternis zijn je metgezellen tijdens een nachtelijk wandeling door de natuur. Samen met de gids van Staatsbosbeheer ontdek je het Drents-Friese Wold, De Pelen of het Boomkroonpad in het donker.

Buitenmarkt

Bij het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug is er op Tweede Paasdag een buitenmarkt. Op deze markt zijn verschillende activiteiten te doen. Van schminken, nestkastjes timmeren, broodjes bakken, knutselen met natuurlijke materialen tot een stukje rijden met de paardentram.

Doe- en Kijkdag

Daarnaast organiseert Staatsbosbeheer de jaarlijkse doe- & kijkdag. Zo kun je een bezoekje brengen aan de Stadsbossen Almere. Hier beleef je bos en water eens helemaal anders. Verplaats je als Tarzan tussen de boomtoppen in het klimbos. Of loop over water! Op de Doe- en kijkdag kun je dit en
nog veel meer ontdekken.

Forten

Ook enkele forten zetten dit paasweekend de deuren open. Zo heeft het Fort bij Edam een speciale Paasspeurtocht. Liever met een gids op pad? Dat kan op het Fort bij Rijnauwen.

Fietstocht

Voor de sportievelingen is er een fietstocht in de Weerribben. Onderweg stoppen we regelmatig om mooie dingen te bekijken. Halverwege de fietstocht is er een pauze met een drankje en iets lekkers.

Het liefste het hele paasweekend in de natuur? Alle activiteiten tijdens dit weekend zijn te vinden in een overzicht.