Burgemeester Joyce Sylvester neemt bijzonder archief uit 1973 in ont..


Burgemeester Joyce Sylvester neemt op donderdag 2 april 2015 een bijzonder archief in ontvangst, uit handen van de heer A.L.J. Heck.

Het gaat om het archief van het Comite Naarden 300 jaar Oranjevesting. Het comite organiseerde in 1973 de gecombineerde feestelijkheden ter gelegenheid van het zilveren regeringsjubileum van Koningin Juliana en de herdenking van de overdracht in 1673 van Naarden aan stadhouder Willem III, na
de Franse bezetting.

Uit het archief is nog precies af te lezen welke activiteiten de 12e september van het jaar 1973 tot een bijzondere en feestelijke dag maakten.

Het Comite Naarden 300 jaar Oranjevesting werd opgezet door de Stichting Burgerzin Naarden. De heer Heck werkte destijds bij de gemeente Naarden en zat namens de gemeente in het comite.

Hij heeft het archief zorgvuldig bewaard en acht de tijd nu rijp om het over te dragen aan de gemeente Naarden. Zo blijft een uniek stukje vestinghistorie bewaard voor het nageslacht.

Het archief is voor een ieder te raadplegen bij het Stads- en streekarchief aan de Cattenhagestraat 8 te Naarden en is ook te vinden op www.gooienvechthistorisch.nl.