Verkeersmaatregelen 1-Aprilviering 2015

Tijdens de viering van 1 april 2015 zijn er op 31 maart 2015 en 1 april 2015 in de binnenstad van Brielle diverse verkeersmaatregelen van kracht.

* Op 1 april 2015 van 07:00 tot 18:00 uur is de binnenstad afgesloten voor verkeer.

* Tevens gelden in en op een aantal straten en wegen tijdelijke parkeerverboden.

* Reeds geplaatste voertuigen dienen voor 1 april 2015 om 00.00 uur verwijderd te zijn.

* Slechts aan degenen die kunnen aantonen dat zij in de binnenstad van Brielle wonen, wordt op verzoek doorgang verleend. Tevens wordt aan motorrijders en houders van een gehandicaptenparkeerkaart doorgang verleend.

* Het is niet toegestaan om voertuigen te plaatsen buiten de daarvoor aangewezen en als zodanig herkenbare parkeerplaatsen in de gehele binnenstad. Wij wijzen u erop dat de wegsleepregeling van kracht is. Wij raden aan uw auto elders te parkeren of op een andere wijze naar de binnenstad te

komen.

Dit verkeersbesluit is na te lezen op de website http://zoek.officielebekendmakingen.nl/

Verbod op Glaswerk op 1 april 2015

Het is verboden om tijdens de 1-Aprilviering in Brielle gebruik te maken van glaswerk op de weg en op de bij een horecabedrijf behorend terras. Dit verbod is opgenomen in artikel 2:26, lid 2 van de Algemene Plaatselijke Verordening.

Zoekgeraakte kinderen

Op 1 april 2015 kunnen zoekgeraakte kinderen tussen 10.00 uur en 16.00 uur opgevangen worden bij de VVV Brielle, Turfkade 18 in Brielle, telefoonnummer 0181-472662. Hierna worden zoekgeraakte kinderen opgevangen op het politiebureau in de Langestraat in Brielle.

Parkeerplaatsen bezoekers

Voordat het spel aanvangt is er gelegenheid om in de binnenstad te parkeren in de daarvoor bestemde parkeervakken. Bij drukte wordt de binnenstad afgesloten. Bezoekers van de 1-Aprilviering kunnen parkeren op particuliere parkeerterreinen aan de Groene Kruisweg en aan de Thoelaverweg; U kunt de parkeerverwijzingen volgen op de borden en van de verkeersregelaars.

Spelregels straatgroepen 1 April 2015

Aan het optreden als straatgroep, tijdens de viering van 1 april 2015, zijn de volgende spelregels verbonden:

1. Aanwijzingen, bevelen en opdrachten gegeven door of namens organisatie, gemeente, brandweer en/of politie dienen stipt opgevolgd te worden.

2. De festiviteiten mogen plaatsvinden van 10.00 uur tot 17.30 uur.

3. Als een straatgroep op of aan de weg met een voertuig, kraam, een tafel of enig ander middel een standplaats in wil nemen om goederen te koop aan te bieden of diensten aan te bieden moet daar op grond van artikel 5:18 van de Algemene Plaatselijke Verordening Brielle 2009 vergunning voor

worden aangevraagd bij het college.

4. Er mag geen hinder veroorzaakt worden voor het publiek.

5. Muziek mag niet elektrisch versterkt worden.

6. Voor een vrije doorgang van brandweer, ambulance en publiek dient te allen tijde een strook van 3,5 meter breedte en 4,20 meter hoogte van de openbare weg vrij te blijven.

7. Toegangen tot gebouwen, ingangen, doorgangen,(nood)uitgangen, vluchtwegen, brandkranen en andere bluswaterwinplaatsen moeten over de volle breedte zijn vrijgehouden van obstakels.

8. Wegkruisingen moeten over een afstand van 5 tot 10 meter worden vrijgehouden.

9. Het inrichten van de straten moet zodanig geschieden dat, in geval van brand of andere calamiteiten, hulpverleners ongehinderd hun functie kunnen uitoefenen.

10. Hekwerken en ander afsluitmateriaal moeten snel en gemakkelijk kunnen worden verwijderd.

11. Elektriciteitskabels e.d. dienen zodanig te zijn bevestigd dat niemand daarmee in aanraking kan komen. De kabels dienen via de panden te worden bevestigd op 4,20 mtr. Hoogte.

12. Alle redelijkerwijs mogelijke maatregelen dienen genomen te worden, om te voorkomen, dat de gemeente dan wel derden schade lijden.

13. Na afloop van de activiteiten dienen de straten schoon te worden opgeleverd.

14. Het gebruik van stro dient zoveel mogelijk beperkt te worden. Bij gebruik dient het volgende in acht te worden genomen:

a. de strobalen dienen vochtig geworden te houden;

b. er dient voldoende blusmateriaal op de locatie aanwezig te zijn;

c. na afloop dient het stro opgeruimd te worden.

15. Afval moet verzameld worden in veilig opgestelde, goed af te sluiten containers van moeilijk Brandbaar materiaal.

16. Om uiterlijk 18.00 uur moet de weg schoon opgeleverd zijn.

Constatering van het niet naleven van (een van) deze spelregels zal leiden tot optreden van organisatie, politie, brandweer of gemeente. Tevens zal er proces-verbaal opgemaakt kunnen worden, op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening Brielle.

Spelregels vuurkorven 1 April 2015

Aan het gebruik van vuurkorven, tijdens de viering van 1 april 2015, zijn de volgende spelregels verbonden:

1. Aanwijzingen, bevelen en opdrachten gegeven door of namens organisatie, gemeente, brandweer en/of politie dienen stipt opgevolgd te worden.

2. Er kan slechts gebruik gemaakt worden van vuurkorven, waarbij schoon hout of briketten verbrand worden.

3. De vuurkorven mogen niet aangestoken worden met toepassing van vloeistoffen met een vlampunt lager dan 55 graden, zoals benzine, petroleum, spiritus e.d.

4. Er mag geen gevaar, overlast of hinder ontstaan voor de omgeving.

5. Bij rookhinder moet het gebruik worden gestaakt.

6. Er dienen maatregelen genomen te worden om omvallen van de vuurkorven te voorkomen.

7. Er dienen voldoende blusmiddelen zichtbaar en gemakkelijk bereikbaar aanwezig en voor onmiddellijk gebruik gereed te zijn.

8. De vuurkorven dienen zodanig afgeschermd en geplaatst te zijn dat publiek op een veilige afstand (tenminste 1,50 meter) kan passeren.

9. De directe omgeving van de vuurkorf mag niet brandgevaarlijk zijn.

10. Gedurende de optocht, startend bij de Langepoort, via de Langestraat en de Voorstraat naar het 1-Aprilmonument vanaf 15.15 tot 16.00 uur, mogen er langs de route geen vuurkorven in gebruik zijn.

11. Wanneer de windsnelheid groter is dan windkracht 4 mogen de vuurkorven niet worden ontstoken(i.v.m. vliegvuur).

12. Na afloop van de activiteiten dienen de vuurkorven te worden gedoofd en gecontroleerd te worden op mogelijk smeulende resten e.d.

Indien er door drukte gevaar ontstaat voor de omgeving zal de organisatie na overleg met brandweer en politie en gemeente besluiten om het gebruik van alle vuurkorven te staken.

Constatering van het niet naleven van (een van) deze spelregels zal leiden tot optreden van organisatie, politie, brandweer en gemeente. Tevens zal er proces-verbaal opgemaakt kunnen worden, op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening Brielle.