Bestuur jongerenraad benoemd

Persbericht

Hattem, 31 maart 2015

Bestuur jongerenraad benoemd

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van maandag 30 maart zijn vijf jongeren benoemd tot het bestuur van de Hattemse jongerenraad. Het gaat om Thessa van Duinen, Christianne van Erven, Robert Klaassen, Robert de Lange en Ruben de Weerd. Robert Klaassen is benoemd tot voorzitter van de jongerenraad.

De jongerenraad is tot stand gekomen na een unaniem besluit over een initiatiefvoorstel van CDA, VVD en D66. De jongerenraad dient jaarlijks minimaal één voorstel gericht op jongeren in bij de gemeenteraad en gaat activiteiten en excursies organiseren om jongeren te betrekken bij de politiek. De jongerenraad komt een paar keer per maand bij elkaar en wordt ondersteund door 'mentoren' uit de Hattemse gemeenteraad.

Jongeren die ook geïnteresseerd zijn in de jongerenraad kunnen nog meedoen. Meer informatie is te krijgen door te mailen naar griffie@hattem.nl of rjcdelange@gmail.com.

Doelstellingen van de jongerenraad

De jongerenraad is bedoeld voor Hattemse jongeren van 12 tot en met 21 jaar. De missie van de jongerenraad is het vertegenwoordigen van alle Hattemse jongeren, het geven van politieke voorlichting aan jongeren en het politiek vormen van jongeren door hen te stimuleren er ervaring mee op te doen. Dit gaat de jongerenraad bereiken door minimaal één voorstel in te dienen bij de gemeenteraad, gesprekken te organiseren met leden van de gemeenteraad en/of raadscommissies, een politiek jongerencafé te organiseren en activiteiten en excursies te organiseren die voor alle Hattemse jongeren toegankelijk zijn. De jongerenraad krijgt van de gemeenteraad zo nodig ondersteuning in haar activiteiten en een budget van € 500,- per jaar.