Fietsomleidingsroute Fahrenheitweg

Veilig verkeer school- thuisroute is een speerpunt van de scholen, de gemeente en de politie in Echt-Susteren. Dit is de reden dat er rondom de Fahrenheitweg in Echt een alternatieve fietsroute wordt ingesteld om veiliger van en naar het Connect College te kunnen fietsen. Deze fietsomleidingsroute is een tijdelijke. Het streven is om voor de Fahrenheitweg nog voor de winter een voorziening voor fietsers te creeren.

De gemeente heeft de noodzaak van veiligheidsmaatregelen erkend en is in samenwerking met het Connect College en de ouders aan de slag gegaan. De fietsomleidingsroute is hiervan het gevolg. Wethouder Peter Ruijten van verkeer opent aanstaande donderdag 2 april samen met leerlingen en medewerkers van het Connect College de fietsomleidingsroute van de Fahrenheitweg. Deze wordt met borden aangegeven.

De Fahrenheitweg is de ontsluiting van het nieuwe bedrijventerrein Businesspark Midden Limburg van en naar de A73. Ook verbindt de Fahrenheitweg de N276 (Rijksweg) met bedrijventerrein De Berk.