Serie over greep op regionale samenwerking trekt aandacht van Dordtse media

DEN HAAG - De derde aflevering in de Raadslid.Nu-serie "In de ban van regionale samenwerking" heeft de aandacht getrokken van de media in Drechtsteden. De opvatting van de Dordtse PvdA'er Cor van Verk over het functioneren van de regionale samenwerking in Drechtsteden haalde de krantenkolommen met het bericht: Pleidooi voor Drechtstad.

Van Verk houdt in de betreffende aflevering `Gaan de Drechtsteden aan democratie ten onder' een pleidooi om de veel geroemde samenwerking in Dordrecht en omgeving om te zetten in een herindeling. Zijn opponent in deze aflevering, Arno Janssen van Papendrechts Belang, bepleit juist meer lokale en minder regionale democratie.

Zoektocht naar meer greep op regionale samenwerking

Raadslid.Nu wil met de serie "In de ban van regionale samenwerking" laten zien hoe raadsleden op diverse plekken en in verschillende regio's van het land op zoek zijn naar hoe zij als raadsleden meer greep kunnen krijgen op regionale samenwerking. Raadslid.Nu volgt daarom raadsleden in Twente, West-Brabant en Drechtsteden.

De volgende afleveringen zijn verschenen en zijn met een klik op de tekst terug te lezen:

`Gaan de Drechtsteden aan democratie ten onder?' Uit: In de ban van regionale samenwerking (aflevering 3)

'Een motie voor meer samenwerking' Uit: In de ban van regionale samenwerking (aflevering 2)

'Zonder regioraad meer raadsbetrokkenheid?' Uit: In de ban van regionale samenwerking (aflevering 1)

Bron: Raadslid.Nu, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, 31 maart 2015.

Social media: Raadslid.Nu is ook te volgen op Twitter (@RaadslidNu), Facebook en Linkedin

Raadslid.Nu is de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en staat voor een sterke en krachtige positie van gemeenteraden ten behoeve van het functioneren van de lokale democratie.

Wist u dat sinds de wijziging van het rechtspositiebesluit voor raads- en commissieleden, de gemeente de contributie van de beroepsvereniging vergoedt, waarvan een raadslid in verband met de uitoefening van zijn functie lid is.

Nog geen lid van de vereniging? Een collectief lidmaatschap kost maar 35 euro per persoon en commissieleden en fractieondersteuners vallen, wanneer zij ook aangemeld zijn, binnen een collectief lidmaatschap. Het individueel lidmaatschap kost 75 euro. Aanmelden kan hier!

Voor meer informatie over Raadslid.Nu: www.raadslid.nu