Geslaagde handbike clinic in Amsterdam Sloten

geplaatst op 31 maart 2015

Op zaterdag 28 maart werd in Amsterdam Sloten een handbike-clinic georganiseerd door CASA Reade in samenwerking met Move Forward. De dag was geschikt voor mensen met en zonder handbike-ervaring en stond in het teken van uitproberen, informatie verstrekken en ervaringen uitwisselen.Ondanks het matige weer werd er fanatiek mee gedaan met de clinics. Op deze dag werd het handbike-seizoen officieel geopend.

Dagprogramma

Na de opening werd er direct gestart met handbiken. Het parcours van Wielervereniging A.S.C. Olympia kon gebruikt worden om een handbike uit te proberen of om met een eigen handbike deel te nemen aan de ervaren handbikegroep. In de middag werden verschillende presentaties verzorgd. Er waren meerdere leveranciers aanwezig die de deelnemers van de juiste informatie konden voorzien en er werd een presentatie verzorgd door Jetze Plat (zie ook interview). Jetze is paralympisch handbiker en heeft al meerdere nationale en internationale prijzen in de wacht gesleept. In een inspirerend verhaal gaf Jetze een kijkje in zijn leven en belichtte de mooie aspecten van het handbiken. De dag werd afgesloten met een evaluatie en een bijbehorende borrel.

Mogelijkheden in handbiken

Door de uitgebreide keuzemogelijkheid in soorten handbikes, kan elke gebruiker een handbike kiezen die bij hem of haar past. Een aankoppelhandbike is bijvoorbeeld geschikt voor dagelijks gebruik of toertochten. Voor het maken van langere tochten, het behalen van hogere snelheden of zelfs voor het aangaan van extreme uitdagingen, zijn vastframe-handbikes zeer geschikt. Deze handbikes zijn bijzonder geschikt voor sportieve prestaties en trainingen. Zo is gebleken dat na een gerichte trainingsperiode het voor relatief onervaren en ongetrainde handbikers mogelijk is om een hoge berg in de Alpen te beklimmen!

Handbikegroep

Deze handbike clinic was tevens de officiele aftrap van het handbike seizoen. Na deze opening is er elke week de mogelijkheid om, onder leiding van een ervaren trainster, aan te sluiten bij een handbikegroep. Deze groep traint op zaterdagochtend op de baan van Wielervereniging A.S.C. Olympia.

Meer informatie

Wielervereniging A.S.C. Olympia ligt in Amsterdam Sloten en is goed te bereiken vanuit de regio Amstel & Meerlanden, doordat het dichtbij de A10 en de A4 ligt. Bent u geinteresseerd in handbiken en wilt u aansluiten bij de wekelijkse handbikegroep of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met de regiomedewerker aangepast sporten, Wout Werker, via wwerker@sportservicenoordholland.nl of 023 - 557 59 37