Veel te doen in Museon tijdens Paasweekeinde

Veel te doen in Museon tijdens Paasweekeinde

In het Haagse Museon is veel te doen tijdens het Paasweekende. Naast de tentoonstelling Dino Jaws, eten of gegeten worden?, worden er voor alle leeftijden activiteiten georganiseerd. Kijk voor meer informatie op www.museon.nl.

Dino Jaws, eten of gegeten worden?

Dino Jaws is een dinosaurustentoonstelling met grote, levensechte animatronic modellen, zoals bekend uit de filmindustrie. Ook zijn er fossielen te zien en het skelet van een 148 miljoen oude Allosaurus uit de collectie van het Museon. Een familietentoonstelling waar je zelf aan de slag kunt gaan. Wat stond er op het menu van de dinosauriers? Speel de dino game en ontdek het zelf!

Activiteiten in het Museon

Er worden in het Paasweekeinde verschillende activiteiten georganiseerd voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar. Het mogelijk de paasspeurtocht te doen en dino-eieren te zoeken. Je kunt aan de slag als dinoverzorger in de Dino Speelweide, creatief zijn met tekenmaterialen in de Dino Werkplaats en de Dino Quiz spelen op het Dino Plein. In het TechnosaurusLab is te zien hoe 3D dino's worden geprint en in het ScienceLab zijn dagelijks wetenschappers fossielen aan het prepareren. Bezoekers kunnen hun eigen vondst meenemen en laten onderzoeken. Het uitgebreide programma is te vinden op www.museon.nl.

Museon, museum voor cultuur en wetenschap

Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie en een interdisciplinaire benadering. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen.