Kleemanspontje gebruiksvriendelijk in de vaart

31-03-2015 Bij de start van het nieuwe fietsseizoen op donderdag 2 april, wordt het Kleemanspontje weer in de vaart gebracht. In de winterperiode is het Kleemanspontje voorzien van zonnepanelen, waarmee het elektrisch wordt aangedreven. Met een eenvoudig bedieningspaneel kan het Ganzendiep worden overgestoken. In het nieuwe fietsseizoen kunnen fietsers dus gebruikmaken van een verduurzaamd en gebruiksvriendelijk pontje!

Het Kleemanspontje werd eerder aangedreven met een ketting, waarbij de overtocht van het pontje handmatig moest worden aangezwengeld. Dit was een lastige en inspannende bezigheid. Dit euvel is opgepakt door de Vereniging Streekbelangen Kampereiland, die gekeken heeft naar mogelijkheden om het Kleemanspontje duurzaam en gebruiksvriendelijk te maken.

In het Nationaal Landschap IJsseldelta zijn in de afgelopen jaren fietspaden aangelegd en verbeterd. Er zijn diverse fietsroutes beschikbaar. Het Kleemanspontje vormt een belangrijke schakel in de fietsverbinding tussen het Kampereiland en de Mandjeswaard over het Ganzendiep. Door het gebruiksvriendelijke pontje is de fietsroute op het Kampereiland en de Mandjeswaard aantrekkelijker geworden. De beleving van het Nationaal Landschap IJsseldelta krijgt daarmee een extra impuls.